• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Luleå
LHF

Luleås målexplosion gav seger mot Örebro

10 februari 2018 17:30
#ÖRELHF

När matchklockan hade nått 6:21 hade Luleå redan ryckt till sig en tremålsledning. Det var en smäll som Örebro inte orkade resa sig ifrån och lagets nionde raka förlust var ett faktum. Luleå är heta just nu, och nu gör Patrick Cehlin mål igen.


– Vi har fortsatt att prata försvarsspel, vi måste täppa till och skydda målet till varje pris.

Så sa Örebros tränare Niklas Sundblad till C More inför nedsläpp, men närkingarnas svaga självförtroende lös igenom per omgående.

Det tog Luleå 37 sekunder att ta ledningen genom Emil Larsson. I numerärt överläge kom 0-2 genom Isac Lundeström efter sex minuter och ett 20-tal sekunder senare stod det 0-3 på resultattavlan efter att Johan Forsberg tryckt dit en stolpretur.

En drömöppning av Luleå förstås, men tillika en katastrofstart för Örebro. Eero Kilpäläinen fick lämna över till Axel Brage i målet och hemmalaget kunde därefter stoppa blödningen resten av första perioden.

Intensiteten sjönk lite i andra perioden. Luleå spelade med större säkerhet för att inte riskera att släppa in Örebro i matchen medan hemmalaget försökte ösa på.

Fler psykologiskt viktiga mål

Men Örebro drabbades av ytterligare en smäll tre minuter in i perioden när Patrick Cehlin gjorde 0-4, hans första mål sedan han kom tillbaka från skadan för åtta matcher sedan.

– Skönt att få hänga dit den igen, det har gått några matcher nu sedan jag kom tillbaka efter skadan. Men sådan är hockeyn, ibland går den in och ibland inte. Vi har fyra hela kedjor som bara maler på, vi gör en bra match än så länge, sa Cehlin till C More i den andra periodpausen.

Ett tidigt Örebromål i tredje skulle kanske ha kunnat föra in den energi i laget som behövs för att vända ett fyramålsunderläge, men istället var det gästerna som ökade på. Luleå stressade Örebro till misstag och Robin Kovacs kunde sätta lagets femte mål i matchen.

Segern grundlades i den explosionsartade matchinledningen. Luleå tog tre nya poäng och blandar sig nu i kvartsfinalstriden på allvar. Örebros tuffa resa fortsätter, men Niklas Sundblad försöker se det positiva.

– Det är motgångarna man blir starkare av, så nu gäller det att hålla modet uppe och vara positiv. Jag har sett att vi kan spela bra hockey tidigare, sa Örebrotränaren till C More efter matchen.