• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Alsenfelts storspel räckte inte - Kovacs fixade ny Luleåtrea

3 mars 2018 17:45
#LHFMIF

Oscar Alsenfelts solida målvaktsinsats räckte inte för Malmö uppe i Norrbotten. Luleå plockade tre blytunga poäng i kampen om en topp 6-placering - när Robin Kovacs noterades för båda målen i 2-0-segern.


Den inledande perioden i Coop Norrbotten Arena präglades av utvisningar - och framförallt från Malmöhåll. Det var förvisso gästerna som fick matchens första powerplay precis efter att Rhett Rakhshani styrt en farlig puck i slottet, men därefter var det Luleå som tog över och kunde i spel fem mot tre också öppna målskyttet. Robin Kovacs smällde till direkt på Petter Emanuelssons passning och 1-0 satt högt bakom en skymd Oscar Alsenfelt. Kovacs mål blev periodens enda, trots en hel del fina möjligheter åt båda håll.

Utvisningarna fortsatte att hagla även i mittenakten för bortalaget. Luleå skapade i numerärt överläge en myriad av målchanser och parkerade ofta i den offensiva zonen, men trots en skottkavalkad och öppna mål fick man inte hål på Malmökeepern. Gästernas möjligheter var få men när man väl kom till lägena blev det farligt. Klarast chans fick Frederik Storm vars skott på ett fenomenalt sätt räddades av Filip Gustavsson som i sin sidledsförflyttning sträckte ut klubban och styrde undan.

"Sjukt stolt över lagets insats"

Norrbottningarna var det mer spelförande laget även i den tredje perioden. Bägge målvakterna agerade solitt i sina respektive kassar men till slut skulle Alsenfelt få kapitulera en andra gång. En puckvinst i mittzonen sent in i perioden gav Luleå ett tre mot ett-läge där Robin Kovacs, ännu en gång serverad av Petter Emanuelsson, hängde in 2-0-pucken i det halvöppna målet. Segern, som var lagets tredje raka, innebar att Luleå har rejäl vittring på en topp 6-placering

– Jag måste säga att jag är sjukt stolt över lagets insats här idag. Det var en match vi behövde vinna för att komma topp 6. Nu är det bara att fortsätta såhär, sade en nöjd tvåmålsskytt i Robin Kovacs till C More efter slutsignalen.