Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Fasth stängde ner Luleå Hockey

21 januari 2021 21:41
SHL

Växjö Lakers målvakt Viktor Fasth räddade samtliga 37 skott och nollade Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena. Matchen slutade 2-0 till gästernas favör.


Det blev en tajt match med två lag som visade bra skärpa, framförallt i den egna änden av spelplanen och trots ett ganska böljande spel så fick spelarna verkligen kämpa för att skapa kvalificerade målchanser. Allt eftersom tiden gick så tog dock Luleå Hockey tag i matchen mer och mer och efter två spelade perioder hade man spelövertaget och övertag i skottstatistiken med 22-9. 0-0 lyste dock alltjämt på måltavlan och detta till stor del tack vare ligans två bästa målvakter i Luleå Hockeys Jesper Wallstedt och Växjö Lakers Viktor Fasth där framförallt den sistnämnde sattes på hårdare prov.

Avgörandet kom i den tredje perioden där Växjö tog ledningen efter 07:40 och det på ett aningen snöpligt sätt då Jesper Wallstedt först stod för en jätteräddning men på returen kunde Emil Pettersson lyfta in 0-1. Luleå Hockey fortsatte att pressa på men Fasth stängde igen butiken, räddade samtliga 37 skott och nollade hemmalaget. Slutresultatet skrevs till 0-2 efter att gästerna gjort ett mål i tom kasse i slutminuterna.