Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Frölunda HC
FHC
Borta
Luleå
LHF

Noll poäng trots bra insats

18 september 2021 20:30
SHL

Luleå Hockey stod för en bra insats borta mot Frölunda men hade inte marginalerna med sig. Detta i en jämn match där hemmalaget drog det längsta strået och vann med 2-1.


Den första perioden blev jämn med två lag som gav och tog i en match som präglades av många närkamper och intensivt spel. Luleå Hockey visade upp en bra arbetsvilja och satte press i både defensiv och offensiv zon. Två utvisningar ställde dock till det och med just en spelare på botbänken fick Norrbottningarna se Frölunda öppna målskyttet i matchen, blott tjugo sekunder från periodpaus.

I den andra perioden tog Luleå Hockey över matchen. Gästerna fortsatte med samma intensiva spel men fick dessutom till ett bra snurr i offensiv zon med många långa anfall. Det enda som egentligen saknades var en lite större skottvilja för att sätta press på motståndarmålet vilket man gjorde bra vid kvitteringen. Linus Omark passade pucken till Oscar Engsund som klippte till med ett backskott som Brendan Shinnimin stack dit klubbspetsen på och 1-1 var ett faktum.

Den tredje perioden blev rätt lik den första med två lag som fortsatte att sätta press på varandra. Avgörandet kom efter 14 minuter då Frölunda, efter att första oroat framför Jesper Wallstedt i Luleåmålet, lyckades till slut hitta förbi målvakten i anfallets andra våg. Norrbottningarna läte sig inte slås ned av det målet utan fortsatte att pumpa på i samma takt som tidigare och hade också ett antal fina anfall men i andra änden stod Frölunda uppoffrande i vägen framför eget mål. Det räckte inte farm till en kvittering den här gången och trots en bra match så fick Luleå Hockey vända hem till Norrbotten med noll poäng.