Söndag Sön 4 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Söndag Sön 11 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Luleå/MSSK
LHF/MSSK

Förlust mot topplaget Luleå

27 november 2021 16:00
Damlaget

Trots att Leksand stod för en riktigt bra insats under lördagen var det ändå gästande Luleå som kunde lämna Tegera Arena med samtliga tre poäng efter resultatet 1-3. Jule Flötgen var tillbaka mellan stolparna, och hon är frustrerad över de förlorade poängen.


Leksand var i stora delar av lördagens möte mot topplaget Luleå HF i förarsätet, och man hade även ledningen med 1-0 efter den första perioden där schweiziskan Phoebe Staenz stod för Leksands mål. Luleå kunde dock kvittera tidigt i den andra perioden, och innan 40 minuter var färdigspelad hade gästerna även vänt på steken fram till 1-2. I den tredje perioden var det Luleå som kom att göra periodens enda mål och därmed fastställa slutresultatet till 1-3. Leksand hade dock flertalet bud på reduceringsmål, och sett till hela matchen hade nog få kunnat protestera om hemmalaget fått åtminstone en poäng med sig från matchen. Även skottstatistiken, som slutade 38-32 till Leksand, vittnar om detta. Efter matchen är leksandsmålvakten Jule Flötgen frustrerad över att laget inte fick bättre utdelning av insatsen.

-Det känns riktigt surt just nu, för vi dominerade stora delar av matchen. Vi spelade med så mycket kraft och fart ute på isen idag, och hade bra driv mot deras mål hela tiden. Vi spelade åtminstone 45 minuter riktigt, riktigt bra idag, vilket gör att det känns tungt att inte kunna omsätta det i en seger men vi har något bra att bygga vidare på.

Leksand har under den innevarande veckan fallit med uddamålet mot såväl förstaplacerade Brynäs som andraplacerade Luleå, sett till SDHL-tabellen. Man hade mycket väl kunnat få med sig flera poäng, och Jule Flötgen menar att man har hög kapacitet i Leksandslaget.

-Det spelar ingen roll vilka vi möter. Vår inställning är, och ska vara, att vi kan slå alla lag, för det kan vi göra. Vi vet att vi är tillräckligt bra för att kunna matcha alla lag i den här serien, och det visar vi verkligen idag trots att resultatet inte var till vår fördel.

Tillbaka i spel

Jule Flötgen har missat stora delar av säsongen på grund av en tidigare skada, och hon har dessutom haft hård konkurrens om speltiden då målvaktskollegan Amanda Johansson stått för en mycket stabil säsong. Under lördagen var dock landslagsmeriterade tyskan tillbaka mellan stolparna, och stod för en stabil insats för Leksands del.

-Jag har varit borta länge på grund av min tidigare skada, och jag ska faktiskt erkänna att jag var ganska nervös innan matchen idag. Det kändes riktigt bra att vara tillbaka, även om jag känner att jag har mer i mig än vad jag visade idag. Det var dock som sagt riktigt skönt att vara tillbaka på isen igen, säger Flötgen.

Trots att poängen uteblev mot Luleå känns det, åtminstone sett från sidan, som att Leksand har hittat en bra form och en jämnhet i spelet vilket även Flötgen håller med om.

-Vi har jämna formationer både offensivt och defensivt som håller en hög nivå just nu. Det är ingen spelare eller formation som faller ur ramen, alla är stabila just nu.

Avslutningsvis, vad är dina tankar inför morgondagens match mot MoDo Hockey?
-Jag ser verkligen fram emot morgondagen, och jag tycker att MoDo har all anledning att vara rädda för att möta oss imorgon, avslutar Jule Flötgen.