Världens bästa förlänger!
Nyhet2019-09-17
På tisdagseftermiddagen presenterade Luleå Hockey i ett #lhflive att lagkaptenen och världens bästa back Jenni Hiirikoski förlängt sitt avtal med Luleå Hockey/MSSK så att det gäller till och med säsongen 2021/2022.

Jenni Hiirkoski har de senaste åtta säsongerna utsetts till världens bästa back i VM 2019, OS 2018, VM 2017, VM 2016, VM 2015, OS 2014, VM 2013 och VM 2012. Och det mesta talar för att hon kommer kunna fortsätta prenumerera på den utmärkelsen även framöver.

På sina tre säsonger med Luleå Hockey/MSSK har hon stått för 164 poäng på 107 SDHL-matcher kryddat med ytterligare 22 poäng på 22 slutspelsmatcher och tagit två SM-guld med föreningen. Hon är lagkapten och fystränare för SDHL-laget och det är därmed av största betydelse att hon väljer att fortsätta sin karriär i Luleå även efter den här säsongen.

Stefan Enbom, VD
– Det går inte att hitta nog med superlativ för att beskriva en spelare och människa som Jenni Hiirikoski. En spelare som trots att hon år efter år är dominant från sin backposition ändå har ett genuint driv för att utveckla både sig själv och sina lagkamrater.

– Att hon nu väljer att förlänga med Luleå Hockey/MSSK har ett stort signalvärde både till vår egen verksamhet och gentemot övriga hockeyvärlden om att vi även fortsättningsvis kommer att vara att räkna med i SDHL och utanför våra nationsgränser.

Jenni Hiirikoski
– Det kändes fantastiskt roligt när föreningen hörde av sig och ville förlänga mitt avtal redan nu. För jag trivs oerhört bra med laget, föreningen och Luleå som stad. Vi har redan åstadkommit mycket tillsammans men jag känner fortfarande att vi har minst lika mycket kvar att ge.

– Ska jag vara ärlig så blev jag lite orolig när jag fick höra att Glader ville flytta. Men när det stod klart att Micke skulle komma in som ny tränare och sportchef så kände jag mig trygg igen, för jag vet vad han kan och att han precis som övriga ledare brinner för att göra oss alla i laget bättre.

LHF Kommunikation Robert Hedlund