Inför Skellefteå AIK - Luleå Hockey (2/11)
SHL2021-11-01
Tre matcher återstår före landslagsuppehållet. Först ut är match borta mot Skellefteå imorgon tisdag. Nedan följer fakta inför det mötet.

– Luleå Hockey och Skellefteå AIK har vunnit sex av de tio senaste matcherna. Luleå med en målskillnad på 29-27 och Skellefteå med 33-22.

– De tio senaste matcherna har Luleå Hockey släppt 252 skott mot eget mål och är fjärde bäst i ligan. Skellefteå är åtta med 271 skott mot eget mål.

– Luleå Hockey har skjutit 254 skott på mål de tio senaste matcherna och är med det elva i ligan. Skellefteå är på fjärde plats med 287 skott på mål. Luleå Hockey är sexa i ligan under denna period gällande effektivitet och gör mål på 11,42 procent av skotten. Skellefteå är fyra med 11,5 procent.

– Två tekningsstarka lag möts imorgon. Luleå Hockey är fyra i ligan sett till de tio senaste matcherna med en vinstprocent på 52,22. Skellefteå är trea med 52,19 procent.

– Luleå Hockey har förlorat fem av de sju senaste matcherna i SHL mot Skellefteå och har dessutom tre raka förluster mot Skellefteå i SHL.

– Luleå Hockey har vunnit fem av de sju senaste matcherna på bortaplan mot Skellefteå i SHL.

LHF Kommunikation Markus Tervamäki