Hedberg och Fuchs inför helgens matcher
junior2023-01-20
Hedberg och Fuchs om säsongsinledningen samt tankar inför helgens matcher där J20 spelar hemmamatcher och J18-laget åker på en bortaturné.

J20 har börjat serien på bästa sätt med tre raka segrar och en målskillnad på 17-5.
– Såklart skönt att börja med tre segrar och ha en bra placering I tabellen. Vi har fokuserat mycket på attack mot mål vilket vi verkligen har gjort bra och det har gett utdelning. Vi har gjort mycket returmål samtidigt som vi försvarat oss väl och släppt in lite mål, säger backen Gustav Hedberg.

Hedberg om sin egen prestation så här långt.
– Jag tycker det har gått ganska bra, fått göra två mål så det är skönt. Det är bara att fortsätta kriga på och göra jobbet över hela banan.

Örebro och Djurgården besöker Coop Norrbotten Arena.
– Det är bara bra lag vi möter så det blir en härlig utmaning, ska bli kul att möta Örebro för första gången och Djurgården vill vi ha revansch på.

Vad blir då nyckeln för att segersviten ska fortsätta?
– Att vi fortsätter med vår attack mot mål och är heta där, och att vi jobbar som ett lag allihopa så kommer det att bli bra.

J18 har öppnat serien bra där man har tre vinster och en förlust samt en målskillnad på 21-8.
– En bra start på många sätt, det är kul att få möta bra lag varje match. Förlusten mot Djurgården var jämn och tight och dem gjorde en riktigt bra match. Bra utvecklingsmiljö för killarna, säger tränaren Sebastian Fuchs.

Nu väntar bortamatcher mot AIK och Täby.
– Det ska bli spännande, det är första gången för många att åka flyg ner till Stockholm och spela matcher. Vi möter två bra lag och det kommer nog att bli tuffa och jämna matcher.

Vad blir nyckeln för att laget ska kunna resa hemåt med många poäng I bagaget?
– Att vi är noggranna med spelsystemet utan puck samt att det gäller att vi hittar bra attacker.

Kom gärna och se våra talanger spela bra och underhållande matcher i högklassiga juniorligor, fri entré gäller på samtliga hemmamatcher. Om du inte kan ta dig till arenan så kan du klicka dig in på Svenskhockey.tv där samtliga juniormatcher sänds.

LHF kommunikation Andreas Joanson