Ingen fortsättning som General Manager
SHL2016-12-14
Luleå Hockeys General Manager Lars ”Osten” Bergström har meddelat föreningens ledning och styrelse att han inte kommer att fortsätta som föreningens GM kommande säsong.

Lars ”Osten” Bergström har varit Luleå Hockeys Sportchef och General Manager i nio säsonger, men har nu meddelat att det inte kommer bli en tionde som sportsligt ansvarig i Luleå Hockey.

Stefan Enbom, VD

– Osten har gjort ett mycket bra jobb för Luleå Hockey. Under hans nio säsonger som GM/sportchef har vi kontinuerligt utvecklats på det sportsliga planet till att nu vara ett lag att räkna med i både Sverige och Europa. Flera framgångsrika grundserier och SM-slutspel, liksom dubbla europatitlar vittnar om detta. Dessutom har ett stort antal spelare utvecklats i föreningen och fått skriva NHL-avtal.

– Rollen som sportsligt ansvarig är ett extremt utsatt och krävande arbete som tar mycket tid och energi. Vi är inom Luleå Hockey mycket tacksamma för Lars insats, som orkat med trots alla tuffa krav och förutsättningar. Det är imponerande att ha haft en sådan tjänst i nio säsonger.

– Vi har en längre tid utrett olika möjligheter för att utveckla och förstärka vår framtida sportsliga organisation. En del i detta arbete har varit att säkra Lars Bergströms roll i denna organisation. Så när han nu meddelat oss att han inte önskar kvarstå som GM/sportchef har vi bara att acceptera detta beslut och intensifiera arbetet med att hitta en så optimal lösning som möjligt för Luleå Hockey.

Lars ”Osten” Bergström

– När jag accepterade jobbet som Sportchef i Luleå Hockey för nio år sedan så trodde jag inte att jag skulle ha det jobbet så här länge. Det är ett jobb som är både väldigt intressant och stimulerande. På grund av det stora engagemanget för Luleå Hockey har man hela tiden jobbet med sig och blir påmind om det var man än befinner sig, vilket oftast varit positivt.

– Jag har trivts fantastiskt bra på jobbet i Luleå Hockey och jag har känt arbetsglädje hela tiden. Det har varit en ynnest att få jobba med så många trevliga och kompetenta kollegor på både kontoret och hallen. Samtidigt som jag haft förmånen att få jobba med både spelare och ledare av yttersta toppklass, vilket sporrat mig ytterligare i mitt uppdrag som sportsligt ansvarig.

– Mitt beslut att inte fortsätta som GM har växt fram den senaste tiden och jag har då försökt tänka vad som kommer bli det bästa för Luleå Hockeys framtid.

LHF Kommunikation Robert Hedlund