Offensiv back klar för LHF
Publicerad: 2017-03-28
SHL
Luleå Hockey presenterade på tisdagen i en direktsändning av #lhflive att man kontrakterat den svenska backen Daniel Sondell för de kommande två säsongerna. Sondell kommer närmast till Luleå efter tre säsonger i Schweiz och Österrike.

33-årige Daniel Sondell, som ursprungligen kommer från Umeå, har tidigare i karriären stått för 95 poäng på 246 SHL-matcher. Därefter har han gjort 74 poäng på 94 matcher med Zug och avslutade den gångna säsongen med en semifinalplats i Salzburg.

Stefan ”Skuggan” Nilsson, GM

– Daniel Sondell är en spelskicklig och erfaren back med bra skridskoåkning. Han är en spelare som vi känner kommer kunna bidra mycket till vårt offensiva spel och som kommer stärka lagets powerplay. Vi har haft koll på honom en längre tid och sett flera av hans matcher under våren, så vi är väldigt glada att kunna välkomna Daniel Sondell till Luleå Hockey.

Daniel Sondell

– Det känns fantastiskt kul att få flytta upp till Luleå och hem till Sverige igen. Det har varit väldigt utvecklande att få göra några säsonger utomlands där jag fått spela mycket och tagit ett stort ansvar. Jag känner att jag har utvecklats bra under den här tiden och ser verkligen fram emot att komma till Luleå Hockey som jag vet är en bra förening som satsar offensivt och jag ser fram emot att hjälpa laget att vinna matcher och gå så långt det bara är möjligt.

LHF Kommunikation Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer