Seger mot Leksand
SDHL2022-01-08
Luleå Hockey/MSSK vann dagens hemmamatch mot Leksand med 4-1.

Det blev en jämn förstaperiod där norrbottningarna ägde det mesta av spelet och pucken i början. Men gästerna kom in i matchen mer och mer och tog sen över, man skapade också fler och bättre målchanser än hemmalaget. Men två bra målvakter gjorde att det var mållöst efter 20 spelade minuter.

Luleå fick två powerplay i början av mittronden och i det andra pangade Jenni Hiirikoski in ett slagskott. Minuten senare kom också 2-0 då Emma Nordin lite turligt vallade in pucken via skridskon på gästernas målvakt. När sen Leksand fick sitt första numerära överläge lyckades man också reducera, Celine Tardif avlossade ett skott från blålinjen när det var fullt med trafik framför Frida Axell i Luleå-kassen och det var 2-1 inför den tredje perioden.

Väl där gjorde norrbottningarna tidigt tunga 3-1 i powerplay, Pernilla Forsgren pricksköt in pucken i nät när lagkamraterna skymde målvakten. Wilma Hjelm utgick sen skadad efter en otäck smäll, i skrivande stund så har vi fått rapporter att hon är talbar och kan röra på armar och ben och är förd till sjukhus med ambulans. När sen matchen återupptogs så hade hemmalaget inga problem att försvara sin ledning. Wilma Sjölund kunde också fastställa slutresultatet till 4-1 genom att snyggt snärta upp pucken i första krysset efter ett fint förarbete av Viivi Vainikka.

LHF kommunikation Andreas Joanson