Framtidsback till Luleå Hockey
2015-05-27

På onsdagseftermiddagen meddelade Luleå Hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström att den 18-årige backen Pontus Själin kommit överens med Luleå Hockey om ett kontrakt för de kommande två säsongerna. Själin spelade förra säsongen med Leksands IF.

Pontus Själin kommer ursprungligen från Östersund där han valt att få den största delen av sin hockeymässiga utveckling innan han inför den förra säsongen flyttade till Leksand där han haft en ledande roll i deras J20-lag och även varit och nosat lite på a-laget.

Lars ”Osten” Bergström
- Pontus är en skridskostark och spelskicklig back som har mycket framtid i sig. Vi tror att vi har en perfekt utvecklingsmiljö för honom i kombinationen SHL, Allsvenskan och J20 beroende på hans utveckling tillsammans med oss. Vi tror att det är en spelare som skall kunna etablera sig i vårt A-lag och därifrån nå hela vägen till NHL där han är draftad av Minnesota.

Pontus Själin
- Det är faktiskt lite av en dröm att få komma till Luleå Hockey. Jag vet att föreningen varit intresserade av mig tidigare under min karriär – så det kommer passa mig riktigt bra att flytta upp till Norrbotten där jag tror att jag kommer kunna få en bra utveckling och där jag så snart som möjligt vill kämpa mig till en SHL-plats.

Pontus tar examen i början på juni och kommer därefter upp till Luleå för att träna med laget.

LHF Kommunikation Robert Hedlund