Ny back klar för Luleå Hockey
Publicerad: 2021-05-26
Nyhet
Stefan ”Skuggan” Nilsson presenterade i onsdagens #lhflive att man gjort klart med den finska backen Julius Honka för de kommande två säsongerna. Julius kommer närmast från 5 säsonger i Nordamerika.

25-årige högerskytten Julius Honka blir Luleå Hockeys nästa värvning på backplatsen. Han kommer närmast från spel i Dallas organisation där han gjort 87 matcher med NHL-laget (2+11) och 225 med AHL-laget (28+88). Han har dessutom gjort två hockey-VM för Finland.

Stefan ”Skuggan” Nilsson, GM

- Julius känns som ett spännande tillskott till Vårat Gäng. Han är en spelskicklig back som är bra på skridskorna. Han hanterar defensiven på ett bra sätt och har en uppsida i offensiven där han gärna följer med upp i anfallen. Han har samlat på sig mycket erfarenhet i Nordamerika och skall bli intressant att se i vår tröja.

Julius Honka, back

- Jag ser verkligen fram emot att spela för Luleå Hockey kommande säsong. Jag har bara hört bra saker om såväl organisationen som Luleå som stad. Jag har fått det tydligt beskrivet för mig att det är ett lag som går för att vinna mästerskapet och jag ser redan fram emot att träffa de andra spelarna och att få spela inför min nya hemmapublik.

Julius kommer att ansluta till laget vid återsamlingen i slutet på juli. Det är ännu inte bestämt vilket nummer han kommer spela i.

LHF Kommunikation Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer