Trio nya spelare till Luleå Hockey
2016-05-01

Luleå Hockey presenterade tre nyförvärv i en direktsändning på sin hemsida under söndagseftermiddagen. Det är dubble svenska mästaren Andreas Falk, hårt jobbande forwarden Gustav Rydahl samt backen Viktor Amnér som förra säsongen vann Leksands poängliga och dessutom var HockeyAllsvenskans poängstarkaste back.

Andreas Falk, center, född 1983

- Andreas är en erfaren ledartyp som vi tycker är bred i sin hockeykompetens och har värdefull erfarenhet av vad som krävs för att vinna. Det är en hårt jobbande center som alltid är som bäst i dom viktiga matcherna och dessutom är mycket bra på att teka, säger LHF:s Lars ”Osten” Bergström.

- Jag tycker att det skall bli jättekul att flytta upp till Norrbotten och spela med Luleå Hockey som har något bra på gång. Det blir en ny utmaning för mig i min karriär efter en sejour i den tyska ligan. Jag är en spelare som alltid ger allt för laget, älskar att täcka skott och kan även bidra framåt – en renodlad lagspelare om jag får säga det själv, säger Andreas Falk om sin nya utmaning.

Gustav Rydahl, forward, född 1994

- Gustav är en 21-årig skridskostark powerforward som kommer att visa sig mycket användbar för oss i vinter. Han är en spelare som spelat i alla juniorlandslagen från U16-U20 och som det kommer bli riktigt kul att följa utvecklingen för honom i Luleå Hockey, säger Lars ”Osten” Bergström om sin nya kraftfulla forward.

- Det skall bli riktigt kul att komma upp och spela för Luleå Hockey som är på väg framåt. Jag bidrar alltid med ett uppoffrande spel och ger allt vad jag har i alla lägen, så jag både tror och hoppas att det kommer passa bra in i den hockey som publiken verkar uppskatta i Luleå och att jag kommer få en fortsatt bra utveckling som hockeyspelare, säger Gustav inför flytten norrut.

Viktor Amnér, back, född 1989

- Viktor är en late bloomer som via gedigen mognad i HockeyAllsvenskan tagit steg för steg i sin hockeyutveckling. Han är en spelskicklig och pucksäker back som liksom Leksand hade en riktigt positiv fjolårssäsong, säger Lars ”Osten” Bergström.

- Luleå Hockey är en anrik förening som jag hört har en väldigt passionerad publik som verkligen brinner för hockeyn. Så det kommer bli mycket bra att få flytta upp till Luleå. Jag är en offensivt lagd back som gillar att spela en rolig och framåt hockey. Jag hoppas lägga grunden med en bra defensiv och sedan hänga med upp i anfallen för att sätta dit en och annan puck, säger Viktor Amnér kring nästa steg i sin karriär.

Alla dessa tre spelare har tecknat 2-årsavtal med Luleå Hockey.

LHF Kommunikation Robert Hedlund