Einar Emanuelsson övertidshjälte mot Linköping
SHL2020-01-04
Luleå Hockey tappade tvåmålsledning hemma mot Linköping men det ordnade upp sig till slut. Norrbottningarna vann till slut matchen med 3-2 efter förlängning.

Luleå Hockey fick en riktig smakstart i matchen och gjorde 1-0 redan efter en minut genom Jack Connolly som kom loss på högerkanten och avslutade med ett skott på målvaktens klubbsida. I övrigt kontrollerade hemmalaget händelserna ute på isen så pass bra att man bara släppte till tre skott mot det egna målet och gick till pausvila med ett måls ledning.

I den andra perioden så tappade Norrbottningarna farten och spelet kom av sig men man lyckades dra ifrån till en tvåmålsledning via Robin Kovács, målet nästan identiskt med Connollys fullträff. En ny spelvändning och ett nytt avslut på klubbsidan till 2-0 men fem minuter från den andra periodpausen fick Linköping kontakt och reducerade till 2-1.

Att ishockey är en sport med små marginaler fick vi sedan prov på i den tredje perioden. Efter fem spelade minuter var Jack Connolly ytterst nära att bli tvåmålsskytt men skottet tog i ribban, Linköping vände spelet och kvitterade. Det som hade kunnat vara 3-1 blev alltså istället 2-2 och det resultatet stod sig ordinarie tid.

I förlängningen klev sedan Einar Emanuelsson fram och avgjorde på typiskt manér då han trampade loss i hög fart och sköt ett skott i skäret, den här gången letade sig pucken in mellan benskydden på målvakten och två poäng till Luleå Hockey.

LHF Kommunikation Markus Tervamäki