Skogfält och Fuchs inför helgens matcher
junior2023-01-27
Olle Skogfält och Sebastian Fuchs om senaste matcherna samt tankar inför helgens matcher där J20 åker på bortaturné och J18 spelar på hemmaplan.

J20 går fortsatt bra och vann förra helgen mot Örebro med 3-0 och mot Djurgården med 4-3 efter förlängning.
– En väldigt stabil match defensivt mot Örebro, vi kom ut starkt och som vi ville och gjorde en bra förstaperiod. Tappar lite I andra perioden men sen gör vi en riktigt bra tredje där vi sköljer över dem helt och vi är ofta starka I tedjeperioderna. Vi har haft lite svårt mot Djurgården, vi gjorde en ganska dålig första och andraperiod där vi inte spelar mycket med puck. Men sen steppar vi upp ordentligt I tredje och lyckas hitta en väg att vinna vilket såklart var riktigt skönt, säger backen Olle Skogfält.

Skogfält om sin egen insats så här långt in på säsongens.
– Jag tycker det har gått bra, kul att få förtroende I slutet av matchen när vi ska försvara ledningar.

Nu väntar tuff utmaning då man reser till Småland för att ta sig an HV71 och Växjö.
– Vi vet att det är två riktigt bra lag, det ska bli grymt kul. Det blir säkert jämna och tighta matcher men spelar vi som vi vet att vi kan så har vi goda chanser att ta sex poäng.

Vad blir då nyckeln för att kunna resa hem med poäng I bagaget?
– Starten på matcherna, att vi kommer ut stark och sen håller uppe spelet I 60 minuter.

J18 förlorade förra helgens matcher mot AIK med 4-3 efter övertid och mot Täby med 4-1.
– Vi är inte riktigt nöjda med helgen, spelet med puck var ganska bra, men spelet utan puck, det hårda jobbet, skridskoåkningen var inte riktigt där och då är det svårt att vinna när vi möter bra lag, säger tränaren Sebastian Fuchs.

Nu väntar hemmamatcher mot Björklöven och Modo.
– Grabbarna är revanschsugna, vi har haft en bra träningsvecka. Vi siktar på sex poäng och framförallt att göra bra prestationer.

Vad kommer krävas för att det ska bli full pott?
– Att vi hittar tillbaka till vår identitet med hårt jobb och mycket skridskoåkning framförallt I spelet utan puck. Med puck vet vi att vi är skickliga men vi kan steppa upp effektiviteten.

Kom gärna och se våra talanger spela bra och underhållande matcher i högklassiga juniorligor, fri entré gäller på samtliga hemmamatcher. Om du inte kan ta dig till arenan så kan du klicka dig in på Svenskhockey.tv där samtliga juniormatcher sänds.

LHF kommunikation Andreas Joanson