Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj

Schweizisk landslagsforward förstärker LHF/MSSK

24 augusti 2021 18:38
Nyhet

Inför tisdagens årsmöte presenterades det att vi gjort klart med den VM-aktuella forwarden, Noemi Ryhner från Schweiz. Hon kommer förstärka Luleå Hockey/MSSK efter VM inför SDHL-premiären.


Noemi Ryhner, född 2000, utgör för tillfället en länk i Schweiz förstakedja på VM tillsammans med stjärnorna Lara Stalder och Alina Müller. Hon kommer att ansluta till Luleå Hockey/MSSK när VM-turneringen är avslutad och blir därmed ett välkommet tillskott bland våra forwards.

Ryhner kommer närmast från Lugano där hon förra säsongen gjorde 32 poäng (13+19) på 18 grundseriematcher och 10 poäng (2+8) på 8 matcher i slutspelet. Detta i ett lag där hon blev schweizisk mästare tillsammans med bland andra Michelle Karvinen.

Noemi har skrivit på för Luleå Hockey/MSSK för den här säsongen, med option på nästa.

Mikael Forsberg

– Noemi är en väldigt talangfull ung tjej med bra spelsinne. Helt enkelt en spelare med framtiden för sig. Samtidigt kommer hon till en ny liga, så vi kommer nog behöva ge henne lite tid att anpassa sig. Men vi är säkra på att hon över tid kommer visa sig bli en viktig spelare för Vårat Gäng.

– Förra säsongen hittade Noemi bra kemi tillsammans med Michelle Karvinen i Lugano och Michelle har bara haft bra saker att säga om sin tidigare lagkamrat, både som hockeyspelare och som människa. Och jag har själv fått ett mycket positivt intryck av henne i våra kontakter.

– När det gäller lagbygget inför kommande säsong så är vi nöjda med hur det ser ut både på målvakts- och backsidan. Det är på forwardssidan som vi fortsatt har en lucka för åtminstone ytterligare en forward av hög nivå.

Noemi Ryhner, forward

– Jag känner mig väldigt hedrad och glad över att få spela med Luleå Hockey kommande säsong. Det har varit ett mål för mig att en dag få spela i SDHL och att nu få göra det med Europas bästa lag känns riktigt bra.

– Direkt när Mikael tog kontakt så fick jag en bra känsla och det gjorde mitt beslut ganska enkelt. Att få spela med flera av de allra bästa spelarna i Europa känner jag kommer sporra mig under säsongen och jag ser redan fram emot denna utmaning.

– Säkert kommer det bli en stor skillnad mot den schweiziska ligan. Nivån kommer vara högre och det kommer bli många tuffa och utvecklande matcher, vilket kommer vara väldigt bra för min utveckling som hockeyspelare och när det gäller att komma väl förberedd för OS senare under säsongen.

– När det gäller mig som hockeyspelare så kan ni förvänta er en ambitiöst och hårt arbetande spelare som alltid har ett leende på läpparna. Och förhoppningsvis kan jag bidra genom att göra en del mål under säsongen och hjälpa laget att ta hem titeln än en gång.

Noemi Ryhner kommer att bära tröja 24 för Luleå Hockey/MSSK.