Melinda och Rosa är våra nya SDHL-tränare!
Publicerad: 2024-04-02
Luleå Hockey har rekryterat två nya tränare till SDHL-laget inför kommande säsong. Det är tidigare landslagsspelarna Melinda Olsson och Rosa Lindstedt som kommer att leda Luleå Hockey/MSSK i jakten på fortsatta framgångar.

Melinda Olsson blir ny huvudtränare och hon kommer närmast från fyra säsonger som huvudtränare för våra damjuniorer. Innan vilket hon hade en omfattande karriär som spelare i Luleå Hockey/MSSK, Linköping, Munksund-Skuthamn och Modo.

Totalt blev det 358 matcher i SDHL och SM-slutspelet och fyra SM-guld för den landslagsmeriterade forwarden, som vände hem till Norrbotten igen 2015/2016 för att vara en del av den första upplagan av Luleå Hockey/MSSK.

Vid sin sida får hon välmeriterade Rosa Lindstedt som assisterande tränare. Rosa gjorde sju säsonger i SDHL för Brynäs och HV71 och spelade dessförinnan på högsta nivå i Finland under fjorton säsonger. Hon gjorde nästan 300 landskamper under sin aktiva karriär och kommer närmast från ett uppdrag som assisterande tränare för Brynäs.

Oskar Häggström, Sportchef

- Det känns som ett naturligt steg i vår utveckling att vi nu får in två tidigare spelare som ledare för Luleå Hockey/MSSK. Både Melinda och Rosa har omfattande meriter som aktiva, både i SDHL och internationellt, samtidigt som de redan hunnit skaffa sig viktiga erfarenheter som tränare efter det att de relativt nyligt avslutat sina spelarkarriärer.

- Melinda känner jag väl sedan vår gemensamma tid i Luleå Hockey/MSSK och Rosa skall det bli roligt att lära känna ännu bättre framöver. Vi kommer ha stor nytta av deras erfarenheter och det känns som att de kommer kunna komplettera varandra med sina bakgrunder som spelare.

Melinda Olsson, Huvudtränare

- Det känns både ärofyllt och roligt att ta mig an den här utmaningen som huvudtränare för klubben i mitt hjärta. Och att få göra det tillsammans med Rosa och Oskar samt de övriga ledarna kring Luleå Hockey/MSSK känns väldigt bra.

- Det känns som ett naturligt steg för mig att ta som tränare och jag tar det som ett kvitto på att föreningen är nöjda med det arbete som vi har gjort med damjuniorerna under de senaste fyra säsongerna.

- Nu skall vi tillsammans komma fram till hur vi skall jobba vidare på det som Luleå Hockey står för och som man gjort så bra under sina nio första säsonger i SDHL. Så jag längtar redan till att vi kommer starta upp den nya säsongen om bara några veckor.

Rosa Lindstedt, Assisterande tränare

- Jag ser verkligen fram emot den här möjligheten att få komma in som assisterande tränare i den mest framgångsrika föreningen i SDHL. Och att få göra det tillsammans med Melinda och Oskar känns väldigt bra då jag har fått ett mycket positivt första intryck av båda två.

- Som alla känner till så har Luleå Hockey/MSSK ett flertal fantastiska spelare som det skall bli väldigt roligt att lära sig mer av, speciellt kring den vinnarkultur som man har byggt upp inom laget under en längre tid – samtidigt som vi tränare kommer finnas där för att alla i laget skall kunna fortsätta att utvecklas ytterligare.

Avtalen med Melinda Olsson respektive Rosa Lindstedt är skrivna på tre säsonger och gäller till och med säsongen 2026/2027.

Läs även
Oskar Häggström ny sportchef för LHF/MSSK
VD-Blogg: Utvecklingen fortsätter

Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer