Tomi Sallinen klar för Luleå Hockey
Publicerad: 2022-11-28
Nyhet
Nu är det klart att vi förstärker SHL-laget med forwarden Tomi Sallinen, som närmast kommer från tjeckiska Brno, för resten av den här säsongen.

Sallinen har god erfarenhet av SHL där han spelat 296 matcher i grundserien och SM-slutspelet och där stått för 61 mål och 93 assist för Leksand, Djurgården, Färjestad och Brynäs.

Stefan ”Skuggan” Nilsson

- När Tomi blev tillgänglig för oss så passade det rätt bra, utifrån att vi avancerat i CHL-slutspelet och även fått några skador. Vi känner att han kommer kunna passa bra in hos oss med sitt spelsätt och användbarhet.

- Arbetet med att hitta ytterligare en forward till laget fortsätter dock och påverkas inte av att vi nu kommit fram till en bra lösning med Tomi.

Tomi Sallinen

- Det känns jättebra att återvända till SHL igen och att få spela för Luleå Hockey som jag vet har ett bra lag och som jag bara hört bra saker om. Med det här klart ser jag fram emot att flyga norrut och få träffa grabbarna i laget och komma i gång med matcher med mitt nya lag.

- Målsättningen med den här säsongen är för egen del att hjälpa laget att vinna matcher och som jag förstått på tränaren så finns det bara ett mål för laget och det är att gå hela vägen. Vilket känns som en väldigt inspirerande uppgift att ta sig an tillsammans med de övriga i laget.

Tomi Sallinen kommer spela i tröja 40 för Luleå Hockey.

LHF Kommunikation Robert Hedlund