Välkommen Brian O’Neill !
Publicerad: 2024-05-15
Nu är det klart att vi kontrakterat den amerikanska centern Brian O’Neill på ett tvåårskontrakt. Han har spelat de åtta senaste säsongerna i Europa och kommer närmast från två säsonger med Zug i den schweiziska ligan.

Under sina sex säsonger med Jokerit i KHL gjorde Brian O’Neill  87 mål och 196 assist på 342 matcher i grundserien och slutspelet. Och för Zug i den schweiziska ligan gjorde han 32 mål och 53 assist på 104 matcher de två senaste säsongerna. Dessutom representerade han USA i OS-turneringen i Sydkorea 2018.

Ulf Engman, vice GM

- Brian O’Neill är en väldigt skicklig center som är offensivt begåvad och som gjort mycket poäng genom sin karriär. Detta samtidigt som han är intensiv i sitt spel och nyttig över hela banan. Vi ser honom som en viktig pusselbit för att framför allt hjälpa oss i det offensiva spelet och det skall bli spännande att se honom i våra färger framöver.

Brian O’Neill, center

- Jag ser verkligen fram emot en flytt till Luleå och norra Sverige. Det är alltid spännande när man får chansen att starta ett nytt äventyr i sin hockeykarriär, speciellt om det innebär en möjlighet att spela på ett ställe där folk brinner för sin hockey. Så utifrån det tror jag att jag kommer kunna trivas bra där uppe och att det förhoppningsvis kommer plocka fram det bästa i mitt spel.

- När det var aktuellt med en flytt till Luleå så kollade jag med spelare som känner till klubben väl och fick bara positiva svar, oavsett det handlade om hockeyn eller hur man tar hand om sina spelares familjer, så det kändes som att det kommer passa oss bra. Speciellt som min fru kommer från norra Finland, bara fyra timmar från Luleå.

Brian O’Neill  kommer att spela för Luleå Hockey i tröja 91.

Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer