Förlängt med Pyrochta
Publicerad: 2022-06-02
Nyhet
Nu är det klart att den tjeckiska backen Filip Pyrochta förlängt sitt avtal med Vårat Gäng och kommer spela för Luleå Hockey även den kommande säsongen.

Filip Pyrochta förstärkte Luleå Hockey i mitten på februari och totalt blev det 30 matcher i grundserien och SM-slutspelet för den 25-årige tjecken och nu blir det en fortsättning i Norrbotten.

Stefan ”Skuggan” Nilsson

- Vi är nöjda med hur Filip kom in i laget på ett bra sätt, både på isen och utanför. Och känner att han kommer kunna växa ytterligare i sin roll till kommande säsong. Speciellt som han nu får chansen att starta säsongen med oss och vara med oss hela vägen.

Filip Pyrochta

- Avslutningen på den förra säsongen överträffade alla mina förväntningar. Dels hur jag togs emot av laget och hur alla hjälpte till med att jag skulle komma in i den svenska hockeyn. Men framför allt över det fantastiska stöd som vi hade från publiken. Det enda som kunde varit bättre var hur den sista matchen slutade, men det får vi se till att ordna under kommande säsong i stället.

- Hockeymässigt kändes Luleå Hockey klockrent för mig, så mitt första alternativ efter säsongen var att förlänga och fortsätta min karriär i Norrbotten. Jag känner att jag fortfarande utvecklas och att det finns många spelare i gruppen som jag kan lära mig mycket av.

Avtalet är skrivet för säsongen 2022/2023.

LHF Kommunikation Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer