Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Idag 23 Oktober Okt
Måndag Mån 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov

OS-kvalet avgörs i Luleå

7 juni 2021 10:00
Nyhet

Härliga nyheter! I november är det dags för OS-kval för Damkronorna och spelplats blir vår hemmaplan Coop Norrbotten Arena.


Den 4 februari 2022 invigs OS i Peking och den 11 november 2021 inleds kvalet som avgör vilken nation som tar sig till OS-turneringen. Damkronorna ställs mot Frankrike, Slovakien och ytterligare en kvalificerad nation. Kvalet arrangeras av IIHF och Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena.

Peter Jidström, Luleå Hockey
- Det känns otroligt kul och spännande att OS-kvalet hamnar i Luleå i november. Luleå är damhockeyns huvudstad. Så, vi hoppas på att alla restriktioner är borta då och att det blir en verklig publikfest.

Olof Östblom, Svenska Ishockeyförbundet
- Med en inställd VM-turnering för Damkronorna under säsongen 2020/2021 har OS-kvalet varit en tydlig målsättning för Svenska Ishockeyförbundet och ledarstaben under de samlingar som vi genomfört. Det känns inspirerande att få arrangera OS-kvalet på hemmaplan och i samarbete med Luleå Hockey som visat ett engagemang kring arrangemanget och flick- och damhockeyn i stort.

Åsa Edlund Jönsson, SVT
- OS-kvalet blir Damkronornas viktigaste turnering under 2021. Här får landslaget en chans att på hemmaplan spela sig in i hockeyns finrum, OS i Peking, och vi på SVT ser fram emot att visa detta nervkittlande kval, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT.

För alla som inte har möjlighet att se OS-kvalet på plats i Coop Norrbotten Arena så kommer matcherna kunna följas via SVT:s kanaler.