Nils Lundkvist stannar i Norrbotten!
Publicerad: 2020-06-27
Nyhet
Här är ett av våra mest efterlängtade besked: Nils Lundkvist kommer spela för Luleå Hockey även säsongen 2020/2021.

Förra säsongen fick Nils Lundkvist sitt stora genombrott i SHL. Han slog då nytt ligarekord för juniorbackar med sina 11 mål och 20 assist, vilket placerade honom på en andraplats i den interna poängligan. Han snittade dessutom en istid på 20:18 per match och stod för 4 matchavgörande mål.

Efter den gångna säsongen gick avtalet med Luleå Hockey ut och nu är det klart att Nils Lundkvist skjuter upp NHL-ambitionerna ytterligare en säsong och väljer att spela för Luleå Hockey även säsongen 2020/2021.

Ulf Engman, vice GM
– Det är klart att det känns helt fantastiskt att Nils har valt att stanna ytterligare en säsong tillsammans med oss i Luleå Hockey. Han gjorde det väldigt bra förra säsongen och utvecklades mycket.

– Under våren tycker jag att han var en av SHL:s absolut bästa backar och det kommer bli otroligt spännande att följa hans fortsatta utveckling i våra färger även kommande säsong.

Nils Lundkvist

– Vi har diskuterat fram och tillbaka kring framtiden, där agenterna gjort det mesta jobbet. Och jag har kommit fram till att det känns bäst för mig att stanna ytterligare en säsong i Luleå Hockey. Det innebär att jag kommer kunna samla på mig än mer erfarenhet till den dagen jag åker över. Dessutom om man ser till hur läget är i världen just nu så känns det här bäst för mig.

– När det gäller sommarträningen har jag kört på bra hemma i Piteå tillsammans med Stefan Thomson. Och nu ser jag fram emot att få återsamlas med laget om några veckor igen.

– Till kommande säsong har vi nästan samma lag som tidigare och vi skall fortsätta bygga vidare på det som vi redan gjort bra. Jag ser fram att vara en del av Sveriges bästa hockeylag igen och att återigen utmana om SM-guldet.

Nils Lundkvist utsågs den gångna säsongen till Fjällräven Young Player of the Year. Vilken delas ut till säsongens bästa unga spelare i Europa av Alliance of European Hockey Clubs.

LHF Kommunikation Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer