Karl Fabricius ny utvecklingschef för Luleå Hockey
Publicerad: 2023-01-18
Nyhet
Luleå Hockey utvecklar den sportsliga organisationen och tar in Karl Fabricius som utvecklingschef med ansvar för junior- och ungdomsverksamheten i föreningen.

Organisationsförändringen innebär att befattningen som junioransvarig utgår och att föreningen i stället får en utvecklingschef med ansvar för både junior- och ungdomsverksamheten och som därmed kan bedriva en gemensam utveckling över hela linjen.

Bästa alternativet för rollen som utvecklingschef känner vår sportsliga organisation att tidigare spelaren Karl Fabricius kommer att vara. Och han kommer därmed jobba tillsammans med Stefan ”Skuggan” Nilsson och Ulf Engman med att utveckla vår sportsliga verksamhet.

Stefan ”Skuggan” Nilsson

- Det är viktigt att både vår junior- och ungdomsverksamhet kan utvecklas tillsammans, därför har vi valt att tillsätta en utvecklingschef som får ansvar över båda dessa delar av vår verksamhet.

- Vi känner att Karl Fabricius är rätt person för det här viktiga uppdraget inom Luleå Hockey. Han har en gedigen bakgrund inom hockeyn och kan vår förening på ett mycket bra sätt. Dessutom är han en bra administratör och har goda kunskaper inom det ekonomiska området.

- Kalle kommer lägga stort fokus på juniorverksamheten och kommer därför ha hjälp av Helge Lauritsen, som fortsätter som ungdomsansvarig i föreningen, även om han numera kommer få Fabricius som sin närmaste chef.

- I och med detta kommer Urban Wikberg att sluta som junioransvarig för Luleå Hockey och vi kan bara tacka honom för hans fina arbete för föreningen och önska honom lycka till med framtiden.

Karl Fabricius

- Det känns oerhört roligt att vara tillbaka i Luleå Hockey igen. Jag är väldigt laddad och det känns inspirerande. Jag har haft några andra alternativ, men när det här kom upp så kändes det helt rätt i hjärtat. Och förhoppningsvis kommer vi kunna göra Luleå till det bästa stället i Sverige att utvecklas som junior och ungdom.

- Extra lockande med uppdraget är att det verkar vara väldigt spridda arbetsuppgifter, där varje dag kommer kunna skilja sig från den andra. Så nu ser jag fram emot att lära känna mina medarbetare och ytterligare sätta mig in i vad tjänsten innebär rent praktiskt. Det jag kan lova är att jag kommer in med mycket energi och ödmjukhet och ser fram emot att åter vara en del av Vårat Gäng.

LHF Kommunikation Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer