Mario Kempe klar för Luleå Hockey
Nyhet2022-11-29
Vid lunchtid berättade Stefan ”Skuggan” Nilsson i en direktsändning av #lhflive att Mario Kempe är klar för Luleå Hockey och att kontraktet gäller både för den här säsongen och nästa.

Nu är det klart att Mario Kempe förstärker Vårat Gäng och att han skrivit på för den här säsongen och nästa. Kempe spelade senast i SHL med Modo säsongen 2013/2014 och har sedan dess spelat i NHL, AHL och KHL. Plus att han gjort två VM för Sverige.

Stefan ”Skuggan” Nilsson

- Det känns väldigt bra att vi nu gjort klart med Mario Kempe för den här och nästa säsong. Han är en teknisk spelare med riktigt bra skridskoåkning. Vilket gör att vi tror att han kommer passa alldeles ypperligt i vårt sätt att spela. Dessutom har han gott om erfarenhet från matcher på internationell toppnivå, vilket är en extra bonus ju längre säsongen går.

Mario Kempe

- Efter en bra dialog känns det jättebra att göra en flytt norrut igen och bli en del av Luleå Hockey som jag förstått har något bra på gång och som jag gärna vill vara en del av. Dessutom skall det bli kul att bli en del av ett lag igen och få börja träna och spela matcher igen.

Mario Kempe kommer spela i nummer 19 för Luleå Hockey.

LHF Kommunikation Robert Hedlund