Förlust i andra träningsmatchen
Publicerad: 2021-08-13
Nyhet
Säsongens andra träningsmatch, på lika många dagar, slutade med förlust med 4-0 borta mot Skellefteå, efter att motståndarna gjort tre av sina mål i numerära överlägen.

Tidigt i matchen stod det klart att det här skulle bli en klart jämnare match än gårdagens drabbning nere i Umeå. Radek Muzik hade vår första giftiga chans när han fick ett friläge efter drygt två minuters spel. Han kom dock ur vinkel i dragningen och stoppades från att sätta en ledningspuck.

Ledningen i matchen kom istället för Skellefteå i slutet på perioden, då man genom att flytta pucken snabbt i ett powerplay skapade ett genomspel just ovanför målgården till en friställd Hugg som satte 1-0 bakom Joel Lassinantti.

Skotten i den första perioden slutade 12-8 till Skellefteå.

Den andra perioden började även den bra för Luleå Hockey. Efter ett starkt förstabyte av kedjan med Omark, Shinnimin och Fröberg fick vi se dubbla lägen som dock inte ville hitta in bakom Skellefteå-målvakten.

Dryga minuten senare var det dock Skellefteå som återigen fick utdelning, även denna gång i powerplay, när Oscar Möller fick avancera i sin vänstra tekningscirkel och kunde prickskjuta in den lågt på plocksidan till ledning 2-0.

Därefter blev det lite hafsigare spel under en period, innan det blev läge i powerplay för LHF på slutet. Stort puckinnehav men få avslut gjorde att vi inte riktigt testade våra motståndare och det mesta rann ut i sanden i det numerära överläget.

På slutet kom Radek Muzik under skinnet på en Skellefteå-spelare som tappade fattningen en aning och drog på sig 2+2 för fighting och holding medans Muzik fick 2 minuter för holding med bara en tiondel kvar av mittperioden.

Skotten i den andra perioden slutade i norrbottnisk favör med 7-6.

Nästan halvvägs in i slutperioden fick lagkapten Gustafsson matchstraff efter att knuffat Möller så att han föll in i sargen och blev liggandes några minuter. Det innebar numerärt överläge för Skellefteå i fem minuter. Och efter lite mer än 3,5 spelade PP-minuter hittade Skellefteå rätt till 3-0.

Det fjärde målet kom i slutet av matchen och då var matchen definitivt körd.

Målen
17:31 SKE 1-0 Hugg (PP)
22:20 SKE 2-0 Möller (PP)
52:33 SKE 3-0 Sundsvik (PP)
57:49 SKE 4-0 Johnson

LHF Kommunikation Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer