Förlängt med Pirttijärvi
Publicerad: 2021-10-31
Nyhet
När nu alla matcher är spelade i oktober månad och låneperioden för de båda finska spelarna Jenna Pirttijärvi och Aino Karppinen har gått ut är det nu klart att vi har förlängt med Jenna som kommer fortsätta spela med Luleå Hockey/MSSK under resten av säsongen.

Jenna Pirttijärvi och Aino Karppinen kom till Luleå Hockey/MSSK i slutet på september och har under oktober månad spelat alla nio matcherna för Vårat Gäng.

Mikael Forsberg, Sportchef

\–Vi är oerhört tacksamma för att Jenna och Aino kunde förstärka vår trupp under oktober månad och de båda har under denna tid gjort sitt yttersta för att hjälpa laget. Samtidigt är vi minst lika tacksamma för att deras finska förening RoKi ställde upp och lånade ut två av sina bästa spelare i en tid där vi hade både skador och avstängningar att hantera.

\– När nu oktober har passerat så har vi nya förutsättningar. Vilket innebär att vi fortsatt har ett behov av förstärkning på framför allt forwardsidan. Därför har vi valt att förlänga med Jenna Pirttijärvi så att hennes kontrakt gäller för resten av den här säsongen.

\– Jenna har passat in väl i vårt spel med sin fina skridskoåkning och vi känner att hon kommer kunna kan ta ytterligare steg i sin utveckling tillsammans med oss under resten av säsongen.

LHF Kommunikation Robert Hedlund