Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Idag 23 Oktober Okt
Måndag Mån 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov

Glader lämnar Luleå Hockey/MSSK

17 september 2019 12:45
Nyhet

Utifrån ett önskemål från Fredrik Glader att lämna föreningen för nya utmaningar har Luleå Hockey accepterat hans önskan, vilket innebär att vår huvudtränare och sportchef för Luleå Hockey/MSSK kommer att lämna föreningen redan under denna säsong.


Luleå Hockey har mycket höga ambitioner när det gäller utvecklingen av dam- och tjejhockeyn, då det är en viktig utveckling som kommer att göra föreningen till långsiktig vinnare, utifrån att det förändrar föreningen i grunden samtidigt som det bygger ett starkare intresse för ishockey i länet.

Det senaste året har det därför förts en hel del diskussioner med Fredrik Glader angående hans roll när föreningen önskat ta nästa steg i denna utveckling. Föreningen har då lyft fram en möjlighet för honom att bli ren sportchef för dam- och tjejverksamheten med fokus på att förstärka utvecklingskraften i verksamheten. Fredrik Glader har då gjort klart att han istället för detta önskat ta nästa steg i sin egna personliga utveckling, där han haft en vilja att hitta anställning som sportchef för ett herrlag.

När det nu är klart har Luleå Hockey valt att acceptera Gladers vilja att avsluta avtalet i förtid, då Luleå Hockey är extremt angelägna om att ansvarig tränare och sportchef ska brinna till 100% för verksamheten och för vårt SDHL-lag över hela säsongen. Glader kommer att lämna sitt uppdrag så snart som ersättare är på plats.

Stefan Enbom, VD
– Det är klart att vi är besvikna över att Glader inte önskat fullfölja hela sitt avtal med oss, samtidigt som vi respekterar hans vilja till fortsatt personlig utveckling. Beslutet att låta honom lämna i förtid har växt fram i en nära dialog med våra ledare och spelare. Vi är alla övertygade om att detta är den bästa lösningen utifrån var vi är och vart vi vill i framtiden.

– Vi vill också önska Fredrik lycka till i sin fortsatta personliga utveckling och samtidigt tacka honom för fantastiskt goda insatser under en viktig fas i föreningens utveckling. Han har varit en viktig nyckelperson när vi tillsammans har utvecklat dam- och tjejhockeyn i länet och Sverige.

Fredrik Glader
– Efter fem fantastiska år med Luleå Hockey/MSSK har jag nu fått möjligheten att ta mig an en ny utmaning som ledare och kommer därmed att lämna den förening där jag själv spelat som ungdom och där jag till stor del fått min fostran som både människa och ledare.

– Jag vill rikta ett jättestort tack till alla tjejer som jag haft förmånen att jobba med och den fantastiska ledarstab som jag jobbat tillsammans med och till Stefan Enbom som varit en otroligt bra chef och ett viktigt bollplank i vårt arbete för att utveckla damhockeyn tillsammans. Dessutom vill jag rikta ett stort tack till alla luleåfans som tagit LHF/MSSK i sitt hjärta, det har betytt oerhört mycket för både föreningen och svensk damhockey i stort.