Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan

Rask och Andersson klara för Luleå Hockey

5 maj 2021 09:30
Nyhet

Luleå Hockey har kontrakterat 31-årige forwarden Joonas Rask och 27-årige backen Jonathan Andersson till och med säsongen 2022/2023.


Både Rask och Andersson kommer till Luleå Hockey från SHL-spel med Örebro. Forwarden Rask gjorde 15+28 på 111 matcher över två säsonger samtidigt som Jonathan Andersson samlade på sig 13+47 på 215 matcher över de senaste fyra säsongerna i SHL och SM-slutspelet.

Stefan ”Skuggan” Nilsson, GM

- Vi ville faktiskt värva Joonas Rask redan för två säsonger sedan, samtidigt som Juhani Tyrväinen. De spelade då tillsammans för IFK Helsingfors och var riktigt bra ihop. Det är en spelare som ger 100% i alla lägen vilket vi tror kommer passa in bra hos oss.

- Jonathan Andersson är en back med fin skridskoåkning och som besitter ett bra förstapass. Han kan spela över hela banan och vi känner att han kommer kunna passa bra in i vårt lagbygge för den kommande säsongen.

Joonas Rask, forward

- Största anledningen till att jag bestämde mig för Luleå Hockey är att man verkligen ville ha mig, man visade det redan för två år sedan och vi har hållit kontakten sedan dess. Dessutom har jag sett hur Luleå Hockey spelat de senaste säsongerna och jag tror att mitt sätt att spela kommer passa väl in där.

- Dessutom, innan jag bestämde mig hörde jag mig för med några landsmän om hur det är att bo och spela i Luleå och alla har bara haft bra saker att säga om föreningen och stan. Förutom Tyrväinen pratade jag även med Sami Sandell och Lennart Petrell, plus att jag hade ett riktigt bra snack med Jarmo Myllys om Luleå förra sommaren.

Jonathan Andersson, back

- Jag hade ett riktigt bra snack med både Skuggan och Bulan och fick känslan att man tror på mig och att man sett samma saker i mig som jag själv ser. Så det skall bli roligt att ta sig an en ny utmaning tillsammans med Luleå Hockey uppe i Norrbotten.

- Mina styrkor som spelare ligger helt klart i skridskoåkningen och jag är liksom Rask en spelare som bidrar med hårt jobb varje dag. Jag känner Engsund sedan tidigare och har pratat med honom sedan det blev klart och han har bara haft positiva saker att säga.

Joonas Rask kommer spela för Luleå Hockey i tröja 88 och Jonathan Andersson med nummer 44 på ryggen.