Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Rask och Andersson klara för Luleå Hockey

5 maj 2021 09:30
Nyhet

Luleå Hockey har kontrakterat 31-årige forwarden Joonas Rask och 27-årige backen Jonathan Andersson till och med säsongen 2022/2023.


Både Rask och Andersson kommer till Luleå Hockey från SHL-spel med Örebro. Forwarden Rask gjorde 15+28 på 111 matcher över två säsonger samtidigt som Jonathan Andersson samlade på sig 13+47 på 215 matcher över de senaste fyra säsongerna i SHL och SM-slutspelet.

Stefan ”Skuggan” Nilsson, GM

- Vi ville faktiskt värva Joonas Rask redan för två säsonger sedan, samtidigt som Juhani Tyrväinen. De spelade då tillsammans för IFK Helsingfors och var riktigt bra ihop. Det är en spelare som ger 100% i alla lägen vilket vi tror kommer passa in bra hos oss.

- Jonathan Andersson är en back med fin skridskoåkning och som besitter ett bra förstapass. Han kan spela över hela banan och vi känner att han kommer kunna passa bra in i vårt lagbygge för den kommande säsongen.

Joonas Rask, forward

- Största anledningen till att jag bestämde mig för Luleå Hockey är att man verkligen ville ha mig, man visade det redan för två år sedan och vi har hållit kontakten sedan dess. Dessutom har jag sett hur Luleå Hockey spelat de senaste säsongerna och jag tror att mitt sätt att spela kommer passa väl in där.

- Dessutom, innan jag bestämde mig hörde jag mig för med några landsmän om hur det är att bo och spela i Luleå och alla har bara haft bra saker att säga om föreningen och stan. Förutom Tyrväinen pratade jag även med Sami Sandell och Lennart Petrell, plus att jag hade ett riktigt bra snack med Jarmo Myllys om Luleå förra sommaren.

Jonathan Andersson, back

- Jag hade ett riktigt bra snack med både Skuggan och Bulan och fick känslan att man tror på mig och att man sett samma saker i mig som jag själv ser. Så det skall bli roligt att ta sig an en ny utmaning tillsammans med Luleå Hockey uppe i Norrbotten.

- Mina styrkor som spelare ligger helt klart i skridskoåkningen och jag är liksom Rask en spelare som bidrar med hårt jobb varje dag. Jag känner Engsund sedan tidigare och har pratat med honom sedan det blev klart och han har bara haft positiva saker att säga.

Joonas Rask kommer spela för Luleå Hockey i tröja 88 och Jonathan Andersson med nummer 44 på ryggen.