Suddenförlust i åttondelsfinal #2
Publicerad: 2023-03-13
Luleå Hockey förlorade kvällens åttondelsfinal borta mot Oskarshamn med 4-3 efter förlängning.

Det blev en fartfylld start på matchen där spelet böljade mycket fram och tillbaka. 06:08 in p åttondelen öppnade hemmalaget målskyttet i numerärt överläge där Myles Powell tryckte in en retur. Kort därefter styrde Isac Brännström en puck i stolpen, norrbottningarna fortsatte dock att skapa och 09:37 fick man till ett bra spel i anfallszonen och Jonathan Andersson kunde skjuta in 1-1. Det var sen gästerna som förde spelet och skapade de flesta chanserna, Brendan Shinnimin var nära att näta men prickade stolpen. Luleå skulle dock få utdelning och rättvist vinna den första perioden. Efter ett långt anfall med ett bra passningsspel serverades Julius Honka öppen kasse och det var 1-2 inför mittronden.

Väl där fick Oskarshamn en drömstart då Patrik Karlkvist pricksköt in 2-2 i powerplay. Det var sen norrbottningarna som skapade ett långt anfall där man hade ett våldsamt tryck och skapade flera chanser, pressen ledde till ett numerärt överläge där det också skapades chanser. Men målen uteblev och istället var det hemmalaget som fick chansen två gånger om med deras giftiga powerplay, men då var gästerna starka i numerärt underläge och kunde sen återta ledningen. Isac Brännström fick tag i pucken bakom kassen, spelade fram till en fri Tomi Sallinen framför mål som sköt in 2-3. Minuten före pausvilan trodde många att kvitteringen kom, men då stod Joel Lassinantti för en otrolig räddning när han fångade pucken i plocken och Luleå kunde gå till pasuvila med ledning 2-3.

Hemmalaget ägde mest puck i den tredje perioden i jakten på kvittering, men man hade svårt att komma till chanser då norrbottningarna spelade bra defensivt. Men halvvägs in på perioden kastade man in en puck mot mål och på returen höll sig Ahti Oksanen framme och kunde slå in 3-3. Det var sen jämt och tight, två minuter före full tid fick hemmalaget chansen att avgöra matchen i powerplay efter en tveksam utvisning. Men Luleå redde ut situationen och matchen gick till sudden.

Förlängningen dominerades sen av gästerna som skapade långa anfall och flera chanser. Men Oskarshamn kunde reda ut stormen, lyfta upp sitt spel och också avgöra matchen då Lukas Pilö sköt in segermålet 4-3. Nu väntar tredje avgörande matchen redan imorgon.