En seger och en förlust för J20
Publicerad: 2023-01-28
J20
Luleå Hockeys J20-lag vann gårdagens bortamatch mot HV71 med 4-3 men förlorade dagens match mot Växjö med 2-1.

Norrbottningarna fick en drömstart på matchen mot HV71 igår då Elias Callgren slog in sin egen retur drygt två minuter efter nedsläpp. Det var sen en väldigt jämn period där spelet böljade fram och tillbaka. Få heta chanser skapades dock, men hemmalaget hade två bra chanser som man lyckades utnyttja. Bägge gångerna hittade man en fri spelare framför kassen som sen hittade nätet.

Gästerna kvitterade sen tre minuter före andra pausvilan då Gustav Hedberg satte 2-2 I numerärt överläge med periodens enda mål. Luleå gick sen ifrån till 2-4 efter två snabba mål I en tredje perioden genom Marcel Stefancik och Isak Holmström. 10 minuter före full tid gjorde Malte Lindström 3-4 I powerplay, men närmare än så kom aldrig Jönköping-laget och Luleå kunde inkassera tre poäng.

I dagens match mot Växjö var det hemmalaget som öppnade målskyttet genom Ludvig Mellgren. Man utökade sen sin ledning då Oskar Larsson satte 2-0. Isak Holmström reducerade sen för gästerna. Och resultatet stannade på 2-1 då både andra och tredje perioden blev mållös.