Storseger i första träningsmatchen
Publicerad: 2021-08-12
Nyhet
Så var äntligen den första matchen för säsongen spelad. Bortamötet mot Björklöven slutade med seger för Vårat Gäng med 9-0 inför 1002 åskådare.

Och det var våra nya spelare som var de allra vassaste att hitta rätt med pucken under kvällen. Brendan Shinnimin började med att förvalta en snabb spelvändning där han använde backen som skymning och sköt mot strömmen i ett flygande anfall. Och i slutet av den första perioden hittade Pontus Andreasson rätt med en passning genom boxen innan Julius Honka distinkt stänkte in kvällens andra mål via ribban.

I den andra perioden rivstartade Luleå Hockey med högt tempo de första fem minuterna innan Björklöven hittade sitt spel lite bättre och de skapade en del oreda framför Jesper Wallstedt i kassen. Men drygt halvvägs in i perioden kom två snabba LHF-mål. Först Linus Omark som gick runt kassen och fick en väldigt öppen passning från Linus Fröberg fram till 3-0 och bara 15 sekunder senare pricksköt Jonathan Andersson in det fjärde målet på plocksidan. Femte målet i rad av ett nyförvärv stod Kim Johansson för när han följde med upp i ett snabbt anfall, åkte ifrån sin motståndare i mittzonen och spelades av Muzik till sitt läge.

Den tredje perioden fortsatte med bra fart och tryck från våra spelare. Shinnimin satte sitt andra i powerplay, framspelad av Linus Omark och bara 22 sekunder senare tog Einar Emanuelsson hand om egen retur och gjorde 7-0 för Vårat Gäng. Julius Honka framspelades senare fram snyggt av Radek Musik till åttan och det sista satte Kim Johansson med ett slagskott - hans andra fullträff i matchen.

Jesper Wallstedt räddade alla 14 skott han ställdes inför och höll nollan.

Målen
12:17 LHF 0-1 Shinnimin (Tyrväinen)
19:40 LHF 0-2 Honka (Andreasson)
32:06 LHF 0-3 Omark (Fröberg, Shinnimin)
32:21 LHF 0-4 Andersson (Honka, Shinnimin)
34:19 LHF 0-5 Johansson (Muzik)
42:05 LHF 0-6 Shinnimin (Omark, Sondell) (PP)
42:27 LHF 0-7 Emanuelsson (Andreasson)
52:06 LHF 0-8 Honka (Muzik)
57:19 LHF 0-9 Johansson (Honka, Andreasson)

LHF Kommunikation Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer