Välkommen Patrik Zdráhal
Publicerad: 2023-04-20
SHL
Vi välkomnar Patrik Zdráhal till Luleå Hockey och SHL. Den 28-årige forwarden kommer närmast från HC Litvínov i Tjeckien och har skrivit på för två säsonger i Norrbotten.

Patrik Zdráhal har spelat över 400 seniormatcher i Tjeckien och har de tre senaste säsongerna spelat för HC Litvínov, där han spelat 151 matcher och producerat 48 mål och 61 assist. Och nu har han skrivit på för Luleå Hockey till och med 2024/2025.

Stefan ”Skuggan” Nilsson

- Det skall bli väldigt spännande att se Patrik i Luleå Hockey. Han är en spelare som vi tittade på redan inför förra säsongen och som nu blivit tillgänglig för oss.

- Det är en skridskostark och tekniskt skicklig spelare som vi tror kommer kunna passa bra in i vårt sätt att spela. Dessutom har han ett bra skott som vi kommer ha nytta av framöver.

Patrik Zdráhal

- Jag ser verkligen fram emot att flytta norrut och bli en del av Luleå Hockey. Jag har tidigare spelat med Filip Pyrochta, så jag pratade med honom och han hade bara bra saker att säga om föreningen och själva staden.

- Det kommer bli en spännande utmaning med spel i SHL – som jag förstått är en tuff liga att spela i – så nu kommer jag jobba stenhårt under försäsongen för att komma väl förberedd så att vi kan göra en bra säsong tillsammans.

Patrik Zdráhal kommer spela med #25 i Luleå Hockey.

Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer