Emma Eliasson är nästa LHF Hero
Publicerad: 2023-10-26
Inför hemmamatchen den 17 november kommer vi hylla Luleå Hockey/MSSK:s första lagkapten: Emma Eliasson, som därmed blir första damspelare att uppmärksammas som Luleå Hockey Hero i Coop Norrbotten Arena.

Emma Eliasson var lagkapten för Luleå Hockey/MSSK under premiärsäsongen 2015/2016 och en stor del i vårt första SM-guld, som bärgades på hemmaplan inför storpublik i ett finalmöte mot Linköping. Samma säsong utsågs hon till hela seriens bästa spelare och hade dessutom flest assist och mål för backar i hela ligan.

Totalt blev det två säsonger i LHF/MSSK för Kiruna-dottern Emma Eliasson som dessförinnan varit starkt bidragande till att Norrbotten hade representation i den högsta damserien. Hon spelade tre säsonger med Munskund-Skuthamn i dåvarande Riksserien (SDHL) innan de blev en del av Luleå Hockey 2015.

Med sina 252 landskamper är hon en av de allra främsta spelarna som Sverige har haft. Och hon var starkt bidragande till att Sverige vann OS-silver 2006 och att man tog två VM-brons i stenhård konkurrens.

På sina 288 matcher i SDHL och SM-slutspelet gjorde Emma Eliasson 133 mål och 171 assist för 304 poäng totalt – ett snitt på över en poäng per match genom hela sin karriär.

Den 17 november spelas Norrbottensmatchen mellan Luleå Hockey/MSSK och Frölunda. Vilket kommer bli en underbar publikfest och en manifestation för ett jämställt Norrbotten.

Våra många matchpartners har säkerställt att vi kan erbjuda fri entré på matchen – så sätt en påminnelse i kalendern för 17 november, så missar varken du eller dina vänner en härlig match och ett välförtjänt hyllande av Emma Eliasson.

Spelare som tidigare hyllats som LHF Hero
L-G Pettersson, Lars Hurtig, Anders Burström, Torbjörn Lindberg Skarin, Lasse Lindgren, Veli-Matti Ruisma, Tomas Holmström, Lars Edström och Jiri Kucera.

Luleå Hockey Hero innebär att vi uppmärksammar tidigare spelare för deras betydande insatser för föreningen. Det innebär bland annat att spelarna återigen får ta emot välförtjänta hyllningar när de kommer ut genom björngapet i Coop Norrbotten Arena.

Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer