Välkommen Akane Shiga!
Publicerad: 2024-07-10
SDHL
Vi välkomnar den 23-åriga forwarden Akane Shiga till Vårat Gäng – då hon skrivit på ett kontrakt för LHF/MSSK inför den kommande säsongen.

Akane Shiga har spelat fem VM-turneringar och det senaste OS:et för Japan. Hon kommer närmast från en säsong med Ottawa i PWHL där hon spelade i lagets alla 24 matcher och noterades för två fullträffar.

Oskar Häggström. sportchef

- I Akane Shiga får vi en spelsmart spelare som alltid är aktiv och redo att delta i spelet. Hon jobbar hårt över hela banan och har ett naturligt driv för att göra mål. Dessutom är hon duktig i spelet utan puck och kommer vara nyttig för oss kommande säsong.

- Om hon vill ta nästa steg i sin utveckling kommer det vara väldigt bra för henne att spela med oss i Luleå Hockey/MSSK, där vi har en väl fungerande verksamhet på och utanför isen, där hon kommer få chansen att visa vad hon går för.

Akane Shiga, forward

- Jag ser verkligen fram emot att spela för Luleå Hockey/MSSK kommande säsong. Och det var fantastiskt att de ville ha mig som en del av sitt program och jag skall göra allt jag kan för att hjälpa laget genom att överträffa dom förväntningar som finns på mig.

- Jag känner flera japanska spelare som spelat i SDHL och det är klart att man noterat på internationell nivå hur många landslagsspelare som spelat i den svenska ligan. Dessutom pratade Chiho Osawa varmt om sin tid i Luleå och det gjorde att jag kände mig än säkrare på att det kommer vara rätt ställe för mig att utvecklas ytterligare som spelare.

Akane Shiga kommer spela i nummer 11 för Luleå Hockey/MSSK.

Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer