Välkommen Sami Lepistö
Publicerad: 2021-10-27
SHL
Under onsdagen blev det klart att Luleå Hockey kontrakterat den rutinerade finska backen Sami Lepistö för resten av säsongen.

37-årige Sami Lepistö har en diger meritlista där han spelat över 500 matcher i KHL, 300 matcher i Nordamerika samt representerat Finland i 3 OS-turneringar och gjort 4 VM för de finska lejonen. Närmast kommer han från Jokerit som han representerat de fyra senaste säsongerna.

Stefan Nilsson, GM

- Det känns väldigt bra att vi kan presentera Sami Lepistö som nästa del i vårt lagbygge. I Sami får vi en mycket rutinerad och stabil tvåvägsback som kommer kunna hjälpa oss i spelets alla situationer. En meriterad spelare som kommer vara användbar för oss i powerplay och boxplay.

- Det aktuella skadeläget är annars sådant att Tyrväinen och Själin snart är tillbaka i spel igen och vi har Styrman som vi ännu inte vet hur länge rehabiliteringen kommer ta för. Utöver dom spelarna har vi Jack Connolly som kommer vara tillgänglig för spel efter landslagsuppehållet och då har vi en trupp som känns både stark och bra.

Sami Lepistö kommer spela för Luleå Hockey i tröja 18.

LHF Kommunikation Robert Hedlund