Lördag Lör 14 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Måndag Mån 30 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Onsdag Ons 1 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Fredag Fre 3 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 7 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Söndag Sön 26 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar

Årsredovisningen fastställd

14 juni 2022 18:00
Nyhet

Onsdagen den 22 juni håller Luleå Hockey årsmöte på Coop Norrbotten Arena. Och med anledning av att årsredovisningen nu är fastställd av styrelsen kommer lite övergripande information från VD.


Styrelsen har fastställt Årsredovisningen för säsongen 2021/2022. Det vi kan konstatera är att föreningens ekonomi är starkare än någonsin. Det känns fantastiskt bra att vi tillsammans med alla våra vänner lyckades nå vårt huvudmål under pandemin. Att komma ut starkare på andra sidan.

När det gäller årets ekonomiska resultat kan vi sammanfattningsvis konstatera att Luleå Hockey återigen kan redovisa ett starkt resultat. En viktig del i detta har varit vår hantering av pandemin och dess effekter.

Dessutom har föreningens fokuserade arbete med att skapa ett stort engagemang i Vårat Gäng tagit ytterligare steg. Vägen till engagemang sker genom stor delaktighet och gemenskap. Vilket i kombination med ett allt starkare stöd i länet innebär fantastiska publiksiffror och höga publikintäkter.

Slutspelet blev framgångsrikt för båda våra elitlag, inte minst ur ett ekonomiskt perspektiv. Detta trots att de tre sista hemmamatcherna i SM-finalen spelades i maj och därför kommer att redovisas på säsongen 2022/2023.

Föreningen redovisar en total omsättning på 170 Mkr vilket är en ökning med 39 Mkr jämfört med föregående år. Den största ökningen har vi på entrébiljetter (+29 Mkr). Detta då vi den här säsongen bland annat kunde spela 18 matcher med publik under SHL:s grundserie. Och att vi då hade ett rekordsnitt på 5 815 besökare och 95% beläggning i Coop Norrbotten Arena. Dessutom är försäljningen till företag och omsättningen på souvenirer andra delar som nått rekordnivåer.

Våra kostnader har samtidigt ökat med 29 Mkr under säsongen. En del av detta har varit för att vi haft mer normala kostnader för våra matcharrangemang och även för den sportsliga verksamheten, där vi ökat spelarbudgeten för båda våra representationslag.

Luleå Hockey redovisar ett resultat på 12 Mkr (4 Mkr) för 2021/2022. Vilket är en ökning med 8 Mkr jämfört med föregående år. Vi budgeterade för ett nollresultat före slutspel och vi redovisar stora positiva avvikelser mot budget avseende våra intäkter. Medel som under säsongen till stor del har använts till en ökad sportslig satsning. Och den positiva avvikelsen mot budget förklaras i övrigt av ett ekonomiskt lyckat slutspel och övriga intäkter.

Omsättningen för vår dam- och tjejverksamhet fortsätter att stiga vilket möjliggör en fortsatt offensiv satsning. Ökningen förklaras av ett allt större stöd från våra partners. Försäljningen till företag har ökat med ca 20%. Detta i kombination med ett ekonomiskt lyckat slutspel i SDHL innebär att vi återigen redovisar ett positivt resultat för vår verksamhet för damer/tjejer.

Resultatet innebär att föreningens egna kapital uppgår till 40 Mkr vilket innebär en soliditet på 42% och föreningens likvida medel på banken var 52 Mkr per 2022-04-30.

Vi gör det tillsammans!