Välkommen Nadia Mattivi!
Publicerad: 2024-06-13
Nu är det klart med ett nyförvärv på backsidan – det är den italienska landslagsspelaren Nadia Mattivi som skrivit på för Luleå Hockey/MSSK inför kommande säsong.

24-åriga Mattivi kommer närmast från fem säsonger med Boston University där hon varit lagkapten de två senaste säsongerna. Som 17-åring gjorde hon en säsong för Linköping i SDHL och har sedan dess haft en väldigt bra utveckling som hockeyspelare.

Oskar Häggström, sportchef

- Vi ser Nadia som en riktigt bra back som är trygg med pucken, har ett bra skott och som gärna följer med upp i anfall. Hon har dessutom både styrka och storlek för att göra ett bra jobb i försvarszon och besitter fina ledaregenskaper som kommer passa bra in i vår grupp.

Nadia Mattivi, back

- Det känns fantastiskt bra att få återvända till Sverige och till SDHL som med sin professionalism och fysiska spel gör det till en unik och utmanande miljö att fortsätta utvecklas inom. Och att få göra det i Luleå Hockey/MSSK tillsammans med oerhört starka och erfarna spelare känns väldigt bra.

- Det var ett ganska enkelt beslut att gå till Luleå Hockey/MSSK som historiskt visat sig vara en väldigt stark förening med ett mycket gott rykte om sig. Och när jag fått prata med Melinda, Rosa och Oskar har det ytterligare övertygat mig om det här är helt rätt val för mig.

- Jag kommer ihåg att det var ett bra drag kring matcherna senast jag var i Luleå och den här gången ser jag verkligen fram emot att ha publiken på min sida.

Nadia Mattivi kommer spela i tröja 93.

Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer