Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Idag 23 Oktober Okt
Måndag Mån 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov

Lyckat genrep för Luleå Hockey

7 september 2021 20:02
Herr

Luleå Hockey fick ett lyckat genrep hemma mot Timrå där man var särskilt framgångsrika i powerplay. Norrbottningarna gjorde tre mål i den spelformen i en match som slutade 7-3 till hemmalaget.


Matchen inleddes med ett böljande spel där bägge lagen bytte chanser med varandra och det var Luleå Hockey som öppnade målskyttet efter sju minuter. Timrå blev av med pucken, mitt i ett anfall, och pucken rann ut i mittzon och där lyckades Vilmos Galló slita sig loss i ett friläge. Ett välplacerat skott senare så var 1-0 ett faktum. Knappt två minuter senare rullade Norrbottningarna upp motståndarnas försvar där Oscar Engsund fick slå in pucken i öppet mål efter fint förarbete av Einar Emanuelsson, Juhani Tyrväinen och Konstantin Komarek. Den sistnämnde förtjänade en moralisk poäng för den passning som öppnade upp hela anfallet. Innan periodpaus hann lagen med att göra varsitt mål, först Timråreducering till 2-1 och sen mål via Radek Muzik och ställningen var 3-1 efter tjugo minuter.

I den andra perioden fortsatte Luleå Hockey att kontrollera händelserna och hade merparten av puckinnehavet. Fyra minuter in i perioden, i spel fem mot fyra, kom också 4-1 och det på en riktig delikatess. Linus Omark gled in bakom målet och passade en maskerad passning på första stolpen som grundlurade hela Timråförsvaret då Brendan Shinnimin bara hade att sätta dit klubban. Snyggt värre!

Luleå Hockey behöll sin kreativa ådra och man var extra framgångsrika i powerplay och det var Omarks kedja som fortsatte på den inslagna vägen. 5-1 kom redan i den första minuten där Pontus Andreasson avslutade efter fint spel av hela enheten med passningspoäng till Linusarna Omark och Fröberg. Sex minuter senare var det dags igen men den här gången med Fröberg som målskytt assisterad av Andreasson och Omark och Norrbottningarna hade alltså 6-1, med båda målen i spel fem mot fyra. Timrå kom dock tillbaka med dubbla reduceringar till 6-2 och 6-3 men det blev Luleå Hockey som fick sista ordet för kvällen genom Daniel Sondell som fastställde slutresultatet till 7-3 via ett rungande slagskott.