Förlust mot Djurgården
Publicerad: 2022-09-30
J20
Luleå Hockeys J20-lag förlorade kvällens bortamatch mot Djurgården med 5-2.

Det blev en riktigt tung förstaperiod för norrbottningarna I kvällens match, hemmalget vann den nämligen med 4-0. 06:08 öppnade Djurgården målskyttet genom Vilmer Alriksson som sökte sig fri framför kassen, fick passet och sköt in 1-0 med en vass backhand. 2-0 kom 11:13 på ett liknande sätt, fri spelare framför kassen och pass från bakom förlängda mållinjen, Loa Milfors var det som sköt in 2-0. Och bara dryga minuten senare kom 3-0 då Pelle Ringström stötte in en retur. 4-0 kom två minuter före pausvilan där Tobias Ahlén pricksköt in pucken I nät.

Gästerna kämpade och försökte verkligen närma sig målmässigt I mittronden. Man skapade också en del tryck och chanser, man hade också två numerära överlägen. Men Teodor Munther I Djurgårdens kasse spikade igen och såg till att det var fortsatt 4-0 efter 40 spelade minuter.

Luleå fortsatte att jaga reduceringsmål I den tredje perioden, och 07:33 in på den fick man tilslut utdelning. I ett flygande anfall I powerplay var Oskar Lundkvist sist på pucken efter fint spel av Joel Kant och Gustav Hedberg. Men hoppet om en supervändning släcktes då Adrian Carnebo överaskande pangade in ett hårt slagskott och det var 5-1. Fabian Ledin styrde visserligen in ett skott från Erik Hannu till 5-2 men närmare än så kom aldrig norrbottningarna som dock får chans på revansch redan imorgon då lagen mötts igen.

LHF kommunikation Andreas Joanson