Första SDHL-avtalen för Sturk och Sjöberg
Publicerad: 2024-04-17
Nu är det klart att Hedvig Sturk och Stella Sjöberg har tecknat sina första SDHL-avtal – vilket innebär att de kommer spela kvar för LHF/MSSK under hela sin juniortid.

Hedvig Sturk (back, född 2006) har gått den långa vägen genom Luleå Hockeys ungdomsverksamhet, via hockeygymnasiet och juniorlaget fram till en SDHL-debut den gångna säsongen. Och nu är det klart att hon skrivit sitt första SDHL-avtal.

Stella Sjöberg (forward, född 2007) kom till Luleå Hockey/MSSK inför den gångna säsongen för att gå hockeygymnasiet. Hon har varit vår främsta poängplockare i NDHL och har även spelat 23 matcher för Vårat Gäng i SDHL och SM-slutspelet.

Oskar Häggström

- Det är alltid fantastiskt roligt när vi har möjligheten att släppa fram spelare från egna led. Hedvig och Stella är två lovande spelare som har visat att de vill framåt och har tagit för sig på ett bra sätt. De har båda stora möjligheter till att utvecklas ytterligare inom vår verksamhet, speciellt som de fortfarande kan spela matcher i både NDHL och SDHL.

- Hedvig har en bra spelförståelse och har utvecklats mycket i det fysiska. Förutom det har hon ett bra förstapass och kan vara ett riktigt hot på offensiv blå. Med fortsatt träning och matcher på en högre nivå kommer hon kunna fortsätta att utvecklas mycket.

- Stella är en spelare med stora kvaliteter i det offensiva spelet. Hon blir hela tiden bättre i spelet utan puck och det är där hon kommer kunna utvecklas allt eftersom hon får mer rutin. En spelare som vi vet kommer lägga ner det hårda jobbet för att utvecklas och kommer även hon dra nytta av att få träning och matcher på en högre nivå.

Hedvig Sturk, back

- Det känns fantastiskt att få skriva sitt första SDHL-kontrakt med Luleå Hockey, vilket varit en barndomsdröm som nu går i uppfyllelse. Mitt mål inför kommande säsong är våga ta för mig ännu mer och fortsätta utvecklas inom alla områden. Och då är det perfekt att jag kommer kunna spela matcher både i SDHL och juniorlaget.

Stella Sjöberg, forward

- Det känns jättebra att jag fått skriva mitt första SDHL-kontrakt med Luleå Hockey och jag är väldigt förväntansfull inför den kommande säsongen. Jag kommer från en väldigt lärorik och rolig säsong och känner att Luleå fortsatt är den bästa platsen för min fortsatta utveckling och jag känner en stolthet över att få bära LHF/MSSK:s tröja.

Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer