Ingen förlängning med Fabricius
Publicerad: 2021-04-23
Nyhet
Under torsdagen träffade våra sportsligt ansvariga Karl Fabricius och lämnade då beskedet att det inte blir någon fortsättning som spelare i Luleå Hockey.

Karl Fabricius passerade under säsongen 1000 matcher i SHL och SM-slutspelet. Varav 849 har spelats för Luleå Hockey. Under 8 av sina 16 säsonger har han varit assisterande lagkapten och var en del av våra lag som vann Champions Hockey League inför fullsatta läktare på hemmaplan 2015 och European Trophy i Bratislava 2012.

Stefan Nilsson, General Manager:

Att lämna ett negativt besked till någon som Karl Fabricius är det absolut tyngsta med det här jobbet. Samtidigt är det vårt ansvar som sportsligt ansvariga att ta den här typen av beslut om vi tror att det är det rätta att göra.

Kalle har gjort otroligt mycket positivt för Luleå Hockey både på och utanför isen och jag har haft den stora förmånen att lära känna honom både som lagkamrat och ledare. Karl Fabricius är en fantastisk människa som det kommer gå oerhört bra för även efter detta.

Karl Fabricius:

Igår fick jag beskedet att det tyvärr inte blir en fortsättning i Luleå Hockey.

Som liten åkte jag omkring på uterinken hemma i Avan och drömde om att en gång få spela med mina idoler. Jag mötte upp guldlaget -96 ute på Kallax och gick på hemmamatcherna i Delfinen, alltid med målet att en dag nå dit. Att få spela med Luleå Hockey har sedan dess varit mitt drömjobb och inte en enda dag har det känts tråkigt att kliva in i omklädningsrummet och göra sig redo för träning eller match.

Jag känner mig inte färdig och det känns tråkigt att inte få vara en del av klubbens fortsatta satsning mot guld men jag känner en oerhörd tacksamhet och stolthet över att ha fått representera klubben i så många matcher och säsonger.

Jag vill därför tacka alla mina lagkamrater, tränare, ledare, materialare, fysioterapeuter, massörer och alla andra i föreningen för dessa härliga år.

Inte minst gäller det alla er lulesupportrar som stått bakom oss med stort engagemang och gett oss ett fantastiskt stöd under de här åren. Ni har verkligen saknats den här säsongen.

Mitt hjärta kommer alltid slå för Luleå Hockey.

LHF Kommunikation Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer