Komarov klar för Vårat Gäng
Publicerad: 2022-09-04
Nyhet
Under söndagen stod det klart att Leo Komarov blir nästa spelare in i Luleå Hockeys SHL-lag. Och att han kommer ansluta till laget i början på nästa vecka.

Leo Komarov är en 35-årig finsk forward som har en diger meritlista. Han har spelat nästan 500 NHL-matcher och gjort 6 säsonger i KHL. Han har dessutom representerat Finland vid 7 VM, 2 OS och 1 World Cup. Och blev så sent som i våras olympisk mästare. Och nu har han skrivit på med Luleå Hockey för säsongen 2022/2023.

Stefan "Skuggan" Nilsson

- Det känns fantastiskt kul att vi har kommit överens med Leo om ett ettårskontrakt. Han har varit en av våra prioriterade spelare sedan slutet på juni. Så efter en lång process är vi till slut i mål och det känns väldigt bra.

- Som spelare känns han som en som till mycket står för samma saker som Luleå Hockey. Han jobbar hårt över hela isen och kommer kunna bidra till laget både offensivt och defensivt. Dessutom har han en fysisk spelstil som kanske inte är allt för kul för motst¨åndarna att ställas mot och som jag tror kommer göra honom omtyckt i Vårat Gäng.

- Leo landar i Luleå på måndag och tanken är att han tränar med laget på tisdag och att han är tillgänglig för att göra sin matchdebut på hemmaplan under nästa veckas CHL-helg mot Jukurit och Sparta Prag i Coop Norrbotten Arena.

Leo Komarov

- Det känns jättekul att bli en del av Luleå Hockey och det känns som en spännande utmaning att ta mig an spel i SHL. Jag har spelat med många svenska spelare och har mött Sverige med landslaget så det känns som jag har koll på nivån i SHL.

- Inför beslutet har jag pratat med de finska spelarna i laget och med Omark och Lepistö för att höra vad de tycker om föreningen. Och de har bara haft bra saker att berätta, vilket gjorde att mitt huvud vändes norrut mot Norrbotten.

- När det gäller förväntningar inför den kommande säsongen så är det för egen del att hålla mig frisk och att hjälpa laget vinna matcher. I min ålder är det bara vinna som gäller, så det skall bli roligt att komma till ett lag som var otroligt nära förra året och som har ett bra och samspelt lag även den här säsongen.

- Jag var på plats i Mikkeli och såg CHL-matchen i fredags och det var kul att se alla snabba och skickliga spelare i laget som nu blir mina nya lagkamrater.

Presentationen av Leo Komarov presenteras i samarbete med våra vänner på Lindroths.

LHF Kommunikation Robert Hedlund
Våra huvudsponsorer