Luleå Hockey vann igen inför publik
Publicerad: 2021-08-19
Herr
Publiken var tillbaka och då vann Luleå Hockey träningsmatchen mot Oulun Kärpät med 3-1 under torsdagen. Detta inför 1368 åskådare i Coop Nottbotten Arena.

Kvällens stora behållning var nog inte ishockeymatchen i sig utan det faktum att vi för första gången på nästan ett och ett halvt år fick se en ansenlig mängd publik igen i Coop Norrbotten Arena med en sjungande H-läktare.

Matchen i sig präglades av två saker från Luleå Hockeys perspektiv. En bra forechecking som störde Kärpät flera gånger men också ett ganska slarvigt passningsspel som gav gästerna spelvändningar. Och det var just på en sådan situation som den förre Luleåspelaren Mika Pyörälä fick fritt fram mot Jesper Wallstedt i målet och trädde in 0-1 efter 13:54.

I den andra perioden spelade Luleå Hockey upp sig och tog över matchbilden och var det spelförande laget. Kvitteringen kom redan efter 04:40 då nye center Pontus Andreasson lämnade över pucken till Daniel Sondell som pricksköt in 1-1 från höga slottet.

Matchbilden fortsatte i den tredje perioden med ett spelförande Luleå Hockey, som också visade prov på en del offensiv finnes, mot ett Kärpät som hotade med giftiga spelvändningar. I slutminuterna kom så avgörandet. Konstantin Komarek och Joonas Rask gjorde ett jättejobb att trycka fast pucken i Kärpäts zon och till slut så hittade Rask in i slottet till en framstörtande Jonathan Andersson som klippte till direkt. 2-1 till Norrbottningarna vid tiden 17:08 som sedan blev 3-1 då Linus Fröberg lyfte in pucken i tomt mål efter att Kärpät plockat ut målvakten i jakten på en kvittering.