Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Ny General Manager och tränarbyte

6 februari 2017 10:00
SHL

För att ge laget ny energi inför avslutningen på säsongen går Stefan ”Skuggan” Nilsson in i sin roll som General Manager för Luleå Hockey lite tidigare än planerat och Petter Lasu Nilsson blir samtidigt ny huvudtränare för Luleå Hockey.


Luleå Hockey har under stora delar av SHL-säsongen haft svårt att nå önskade sportsliga resultat. Med anledning av detta har Stefan "Skuggan" Nilsson i dialog med föreningen kommit fram till att det bästa för säsongsavslutningen är att han lämnar över tränaransvaret till Petter Lasu Nilsson och att Skuggan påbörjar sitt nya jobb som General Manager tidigare än det först var tänkt.

För de övriga i tränarstaben innebär det praktiskt att Anders Burström kvarstår i sin roll som assisterande tränare liksom även målvaktstränare Gusten Törnqvist och fystränare Petter Pettersson gör i sina respektive roller.

Stefan Enbom, VD

– Stefan "Skuggan" Nilsson har tillsammans med Ulf Engman varit de optimala kandidaterna till att ta över efter Lars "Osten" Bergström den dagen han skulle sluta som GM för Luleå Hockey. Stefan har förutom sina erfarenheter som spelare även erfarenhet av att jobba tillsammans med Ulf i vår juniorverksamhet och har de senaste tre säsongerna varit verksam som SHL-tränare. De kompletterar varandra mycket väl och Stefan har ett lugn och en analytisk förmåga som kommer vara väldigt användbar i rollen som General Manager.

– Vår ursprungliga tanke var att Skuggan skulle slutföra den här säsongen som huvudtränare och att han efter säsongen skulle komma in i sin nya roll som General Manager tillsammans med Ulf Engman som assisterande. Men med anledningen att vi vill skapa ny energi i omklädningsrummet är det naturligt att förändringen sker redan nu.

Stefan "Skuggan" Nilsson, General Manager

– Den senaste tiden har det stått klart att laget behövt ny energi för att komma till rätta med våra sportsliga resultat. Därför känns det helt rätt att Petter Lasu Nilsson tar över som huvudtränare för Luleå Hockey och att han tillsammans med Anders Burström kan tillföra den extra energi som vårt lag behöver för avslutningen av den här säsongen.

– Jag är väldigt hedrad och peppad inför mitt uppdrag som General Manager för Luleå Hockey och det kommer vara till vår fördel för framtiden att det jobbet kan påbörjas redan nu. Att jag får jobba med Ulf Engman känns väldigt bra då han är väldigt kompetent och vi har tidigare mycket positiva erfarenheter av att jobba tillsammans.

Petter Lasu Nilsson, huvudtränare

– Jag känner först och främst en himla inspiration att ta mig an uppgiften som huvudtränare för Luleå Hockey och att göra en riktigt bra avslutning på säsongen. Ett första steg för att åstadkomma detta blir att spelarna skall få tillbaka tron på sig själva så att vi först och främst kan göra oss själva rättvisa i de elva matcher som återstår av SHL:s grundserie.

– Sedan har jag full förståelse för om många som älskar Luleå Hockey är både frustrerade och oroliga just nu. Det är dock inga känslor som löser några problem. Istället hoppas jag å lagets vägnar att alla som brinner för Luleå Hockey sluter upp bakom oss, kommer på matcherna och fortsätter stötta oss minst lika högljutt som tidigare.