Lördag Lör 14 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Måndag Mån 30 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Onsdag Ons 1 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Fredag Fre 3 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 7 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Söndag Sön 26 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar

Förlust på övertid i första matchen

11 april 2021 18:57
Nyhet

I slutet på den femte slutspelsperioden tog den första kvartsfinalen slut när våra motståndare sköt ett backskott som via touch letade sig in i mål.


Det blev en jämn första slutspelsperiod för Luleå Hockey i kvartsfinalmötet med Skellefteå. Vi vann skotten med 12-8, även om det var hemmalaget som hade ledningen med 2-1 efter 20 minuters spel.

De tre målen kom ganska tätt efter varandra i den första halvan av startperioden. Skellefteå hittade först rätt med två höga backskott bakom Joel Lassinantti innan Jonas Berglund kunde sätta en reducering efter fint förarbete av Einar Emanuelsson och Karl Fabricius.

Den andra perioden slutade mållös med skottövertag till Skellefteå med 10-6. Mycket tack vare två powerplay varav det ena i 5 mot 3 i nästan en och en halv minut.

Bästa chansen att göra mål i perioden hade dock Luleå Hockey. I numerärt underläge fick Niklas Olausson ett friläge och trippades. Den efterföljande straffen tog Linus Klasen, som lurade målvakten men tyvärr lyckades pricka ribban när han skulle sätta pucken.

Den tredje perioden fortsatte lika jämn som tidigare. Möjligtvis att vi skapade en del längre anfall än tidigare. Kvitteringen till 2-2 kom efter hårt arbete i anfallszonen, DeSousa hittade en diagonalpassning från höger sarghörn upp till Pontus Själin på vänter backplats. Skottet från Själin touchade sedan hemmaspelare innan det avslutades i mål.

I den första övertidsperioden hade vi flera chanser att stänga matchen. Friläge i numerärt underläge för Karl Fabricius samt en frispelning från Tyrväinen fram till Klasen var dom bästa. Skellefteå hade sedan ett antal chanser i slutet när vi dragit på oss en utvisning med för mycket spelare.

Den femte övertidsperioden var på väg att ta slut när vi i ett uppspel gjorde en indianare som skapade friläge för Skellefteå. Lassinantti var dock med och avvärjde det hotet på bästa sätt. Dock var det på den efterföljande tekningen som Skellefteås övertidsmål kom när man sköt ett backskott som via touch letade sig in i vårat mål och match nummer ett var hastigt över.

Redan imorgon spelas den andra kvartsfinalmötet lagen emellan, även den nere i Skellefteå. Se matchen på C More Live 2 med start 19:00. Stödbiljetter finns redan nu på biljett.luleahockey.se eller swish till 123 009 52 32.