Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Idag 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Förlust på övertid i första matchen

11 april 2021 18:57
Nyhet

I slutet på den femte slutspelsperioden tog den första kvartsfinalen slut när våra motståndare sköt ett backskott som via touch letade sig in i mål.


Det blev en jämn första slutspelsperiod för Luleå Hockey i kvartsfinalmötet med Skellefteå. Vi vann skotten med 12-8, även om det var hemmalaget som hade ledningen med 2-1 efter 20 minuters spel.

De tre målen kom ganska tätt efter varandra i den första halvan av startperioden. Skellefteå hittade först rätt med två höga backskott bakom Joel Lassinantti innan Jonas Berglund kunde sätta en reducering efter fint förarbete av Einar Emanuelsson och Karl Fabricius.

Den andra perioden slutade mållös med skottövertag till Skellefteå med 10-6. Mycket tack vare två powerplay varav det ena i 5 mot 3 i nästan en och en halv minut.

Bästa chansen att göra mål i perioden hade dock Luleå Hockey. I numerärt underläge fick Niklas Olausson ett friläge och trippades. Den efterföljande straffen tog Linus Klasen, som lurade målvakten men tyvärr lyckades pricka ribban när han skulle sätta pucken.

Den tredje perioden fortsatte lika jämn som tidigare. Möjligtvis att vi skapade en del längre anfall än tidigare. Kvitteringen till 2-2 kom efter hårt arbete i anfallszonen, DeSousa hittade en diagonalpassning från höger sarghörn upp till Pontus Själin på vänter backplats. Skottet från Själin touchade sedan hemmaspelare innan det avslutades i mål.

I den första övertidsperioden hade vi flera chanser att stänga matchen. Friläge i numerärt underläge för Karl Fabricius samt en frispelning från Tyrväinen fram till Klasen var dom bästa. Skellefteå hade sedan ett antal chanser i slutet när vi dragit på oss en utvisning med för mycket spelare.

Den femte övertidsperioden var på väg att ta slut när vi i ett uppspel gjorde en indianare som skapade friläge för Skellefteå. Lassinantti var dock med och avvärjde det hotet på bästa sätt. Dock var det på den efterföljande tekningen som Skellefteås övertidsmål kom när man sköt ett backskott som via touch letade sig in i vårat mål och match nummer ett var hastigt över.

Redan imorgon spelas den andra kvartsfinalmötet lagen emellan, även den nere i Skellefteå. Se matchen på C More Live 2 med start 19:00. Stödbiljetter finns redan nu på biljett.luleahockey.se eller swish till 123 009 52 32.