Melinda Olsson inför DamEttan-premiären
Publicerad: 2020-10-14
DamEttan
Då var det äntligen dags för premiär även för vårt lag i DamEttan och serien börjar med ett derby mot Skellefteå. Matchen spelas i Lulebohallen och pucken släpps kl 19:40.

Efter en lång försäsong är det som sagt äntligt dags för premiär.

– Både för mig, Christa Alanko och Maria Omberg som är nya tränare har det varit bra med en lång försäsong. Det har gett oss tid att komma in i det, och vi har haft en bra försäsong, säger tränaren Melinda Olsson.

Man öppnar serien ikväll hemma mot Skellefteå och till helgen väntar ett dubbelmöte mot MODO Hockey i Örnsköldsvik.

– Ett hett derby direkt så både vi tränare och tjejerna I laget är jättetaggade. Skellefteå har ju ambitionen att spela i SDHL så det kommer att bli en väldigt tuff match. Med det känns jätteroligt och vi kommer att göra vårt yttersta. Sen ska det bli kul att resa iväg med laget till Örnsköldsvik, att bli än mer sammansvetsade som lag med bussresa, boende, att komma iväg en stund från Luleå och allt vad en bortaturné innebär.

Hur känns det för egen del med din nya roll som tränare.

– Det var såklart både roligt och lite läskigt när jag fick förfrågan. Men det har gått bra och jag hoppas på att kunna utveckla både mig själv som tränare och hjälpa tjejerna med deras utveckling. Jag har ju själv gått den resan via hockeygymnasium så det ska bli kul att kunna dela med sig av den erfarenheten och följa tjejerna resa mot SDHL.

Följ våra lag via Svenskhockey.tv där samtliga matcher sänds.

LHF kommunikation Andreas Joanson