Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Tisdag Tis 15 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan

Eliasson slutar med hockey

10 maj 2017 11:00
SDHL

LHF/MSSK:s lagkapten Emma Eliasson, tillika svensk damhockeys bästa back genom tiderna, har bestämt sig för att sluta som hockeyspelare efter 13 framgångsrika år på elitnivå.


Emma Eliasson har meddelat Luleå Hockey/MSSK att hon bestämt sig för att sluta som hockeyspelare och att hon därmed inte spelar under den sista säsongen på sitt spelarkontrakt. Anledningen till detta är att hon vill avlasta sig själv i vardagen genom att få satsa på något annat än hockeyn som varit en väldigt stor del av hennes liv sedan hon kom med i landslaget redan som 14-åring.

Emma Eliasson

– Det här är ett beslut som har vuxit fram under de senaste säsongerna. Tanken på att sluta fanns redan under sista säsongen i Munksund, men en flytt till Luleå Hockey gjorde att jag fick ny energi och chansen att vara med om att flytta fram damhockeyns positioner ytterligare för framtiden – vilket jag är väldigt stolt över att ha gjort.

– Dessa år inom hockeyn har varit en häftig resa och jag har så många fantastiska minnen i bagaget som jag kommer bära med mig livet ut. Framförallt gäller det de avslutande åren i Luleå Hockey. Jag är glad och stolt över att jag har fått vara en del av föreningen och en pusselbit i framgångarna för Luleå Hockey/MSSK.

– Nu kommer jag att satsa på att slutföra mina studier och låta vardagen få ett lugnare tempo. Jag ser redan fram emot att få gå på hockey i vinter som en vanlig supporter och hoppas att vi ses i Coop Norrbotten Arena eller någon annan ishall under säsongen.

– Jag har hockeyn att tacka för mycket. Känslan att få vara del av ett lag och känna drivkraften som bara en målmedveten grupp kan ha tillsammans är få förunnat. Det är förmodligen vad jag kommer att sakna mest, att få uträtta och lyckas tillsammans med andra människor. Det är kärlek och glädje.

– Avslutningsvis vill jag tacka alla spelare, ledare och fans som jag har haft förmånen att få lära känna under min hockeykarriär. Ni har tillsammans gjort att min hårda satsning på hockeyn har varit värd allt slit. Höjdpunkterna har så klart varit OS-silvret i Turin och SM-guldet som vi tog inför fullsatta läktare med Luleå Hockey/MSSK förra våren.

Fredrik Glader, Sportchef/Huvudtränare

– Det är jättetråkigt att vi i LHF/MSSK och svensk damhockey inte längre kommer få se Emma Eliasson på isen, men det skapar samtidigt utrymme för nya tjejer att komma fram och försöka göra lika bra ifrån sig som Emma gjort under sina många år som hockeyspelare på elitnivå.

– Emma har en fantastisk hockeykarriär att se tillbaka på. Landslagsspelare sedan hon var 14 år och en verklig nyckelspelare och lagkapten för Luleå Hockey/MSSK. Jag är mycket stolt över att ha fått chansen att jobba med Emma, som inte bara är en av de bästa spelarna som jag fått coacha utan också Sveriges bästa back genom tiderna.

– Från Luleå Hockeys sida kan vi bara önska Emma all framgång i sin framtida karriär. Hon har varit en god ambassadör för Luleå Hockey och för sin idrott. Det är tack vare målmedvetet arbete från personer som Emma som vi kunnat ta ytterligare steg för utvecklingen av svensk damhockey.

Se Emmas karriär i siffor på Elite Prospects.