Sjunde avgörande väntar
Publicerad: 2022-05-09
SM-slutspel herr
Luleå Hockey förlorade kvällens final borta mot Färjestad med 3-1.

Hemmalaget öppnade matchen bäst och var laget som tryckte på för öppningsmålet, ett par chanser skapades men 06:18 in på perioden drog man på sig en utvisning. Norrbottningarna spelade bra i powerplay och var nära att ta ledningen, men inget mål föll och istället öppnade Färjestad målskyttet när de kort därefter fick chansen i numerärt överläge. Theodor Lennström avlossade ett skott där pucken satt i första krysset bakom en skymd Lassinantti. Mindre än två minuter senare kom en till smäll då hemmalaget utökade till 2-0 efter en snabb kontring där Linus Johansson var sist på pucken. Resten av perioden blev sen lite avslagen där bägge lagen slarvade en hel del med passningarna och det blev inget ordnat spel.

Norrbottningarna ryckte upp sitt spel i mittronden där man var det spelförande laget i början av perioden. Närmast ett reduceringsmål var Shinnimin som fick helt öppet mål men då studsade puckuslingen till lite och skottet träffade stolpen. Spelet jämnade sen ut sig och det blev ganska tillknäppt spel med få chanser och perioden blev också mållös.

Färjestad spelade sen på sin ledning och gjorde det riktigt bra då gästerna hade svårt att skapa några chanser. Fem minuter före full tid tändes dock ett hopp då Einar Emanuelsson vallade in 2-1 då han fick tag i pucken bakom kassen. Men kort därefter utnyttjade hemmalaget ett nytt powerplay och gjorde tunga 3-1 genom Per Åslund. Nu väntar sjunde avgörande final på torsdag i Coop Norrbotten Arena.