Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Alamäki ny assisterande SHL-tränare

1 juli 2022 11:20
SHL

Antti Alamäki har skrivit på ett tvåårskontrakt som innebär att han tar klivet upp från J20-laget till assisterande tränare för SHL-laget.


Då Roger Kyrö är sjukskriven tillsvidare har det uppstått ett behov av att rekrytera ytterligare en assisterande tränare till SHL-laget. Vilket innebär att Antti Alamäki tar klivet upp från vår juniorverksamhet.

35-årige Antti Alamäki kom till Luleå Hockey inför säsongen 2018/2019 och har sedan dess varit ansvarig för J18-laget under tre säsonger och förra året ledde han J20-laget.

Stefan ”Skuggan” Nilsson, GM

- Vi fick ett oerhört tråkigt besked efter säsongen kring Roger Kyrö, att han drabbats av utmattningssyndrom. Något som vi stöttar honom med i hans rehabilitering, så att han i lugn och ro kan bli bra igen.

- Detta har gjort att vi rekryterat Antti Alamäki som ny assisterande tränare för vårt SHL-lag och att vi har skrivit ett tvåårskontrakt med honom som assisterande SHL-tränare.

- Antti har gjort ett väldigt bra jobb på juniorsidan under sina fyra säsonger i föreningen. Så det kändes naturligt att göra rekryteringen internt, då vi har en mycket stark ledarstab även på juniorsidan och att våra ledare känner varandra sedan tidigare och är vana att jobba tillsammans.

Antti Alamäki, assisterande SHL-tränare

- Som tränare på elitnivå har man sina egna målsättningar. Så när den här möjligheten dök upp var det ett väldigt enkelt beslut att ta. Detta då hela familjen trivs väldigt bra i Luleå och jag har kommit in mycket väl i föreningen. Och precis som det är extra kul när spelare lyfts upp från egna led, så känns det även bra att man visar oss ledare förtroende när man rekryterar.

När det gäller våra juniorlag så kommer Pontus Lägge ansvara för J20-laget och Sebastian Fuchs för J18-laget – två tränare som förra säsongen ansvarande för Luleå Hockey J18 respektive J16.